Marerittdag for Pettersen

Lå an til å kjempe om seieren.

 MARERITT:  Suzann Pettersen hadde en dårlig dag på banen. Arkivfoto: Petter Bøifot / Dagbladet
MARERITT: Suzann Pettersen hadde en dårlig dag på banen. Arkivfoto: Petter Bøifot / DagbladetVis mer

Suzann Pettersen lå an til å kjempe om seieren i LPGA-mesterskapet i Pittsford foran den siste runden søndag. Men finalerunden skulle bli et lite mareritt for den norske golferen.

Pettersen hadde best statistikk av spillerne på LPGA-touren med å treffe greener. Hun var også den spilleren som hadde best statistikk i lange utslag i løpet av de tre første rundene.

Allerede på det første hullet i den fjerde og avgjørende runden var den norske stjernen ute blant trærne og fikk ødelagt innspillet sitt.

Det startet med en sviende dobbeltbogey (to slag over par), men det skulle gå verre og ingenting syntes å stemme.

- Jeg fikk en fryktelig start, og det tok meg ti hull før jeg på en måte var tilbake i det. Jeg måtte prøve å redde meg selv fra en komplett katastrofe, sa Pettersen til lpga.com.

Følte seg sterk Oslo-jenta så ikke den elendige runden komme. Under oppvarmingen følte hun seg sterk og klar til å kjempe om sin første turneringsseier for året og sin tredje major i karrieren.

- Jeg vet ikke hvorfor det skjedde. Kanskje jeg hadde for mye adrenalin? Det var rett og slett ikke mulig å slå tilbake etter den starten, sa 33-åringen.

Tutta gikk i lederballen sammen med Brittany Lincicome, og mens den norske spilleren slet både med å treffe greenene og å sette puttene, holdt den amerikanske spilleren hodet kaldt.

Pettersen røk på den ene bogeyen etter den andre, men klarte til slutt å hale i land en delt 6.-plass, fire slag over par på runden. Hun måtte svelge bogeyer både på det 4., 6., 8., og 18. hullet, men pyntet noe på resultatet gjennom to birdier på hull 14 og 15.
Park vant i omspillet Vinner av LPGA-mesterskapet ble sørkoreanske Park In-bee etter et dramatisk omspill mot Lincicome.

Amerikaneren lå an til å vinne det hele, men en bogey på siste putt sendte henne ut i omspill.

Mens den sørkoreanske jenta satte en meterlang putt til par på det første ekstrahullet, uttrykte Lincicome sin store skuffelse over å ha kastet bort tittelen med en bogey også her.

Begge endte likt på elleve under par og totalt 277 slag på de fire rundene.

- Jeg var veldig heldig som fikk denne muligheten (omspill), for det hadde jeg ventet. Hadde Brittany spilt par på siste hull, hadde jeg ikke gått til omspill, sa Park.

Det var hennes femte majortriumf og ellevte seier på LPGA-touren.

Pettersen rotet bort alt med sine 76 slag på den siste runden og 283 slag totalt.

(NTB)