Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marerittdebut for Riise da lillebror var forbannet: - Jeg må ringe Northug

John Arne Riise fikk endelig sin Tippeliga-debut da Haugesund vant 3-0 og inntok tabelltoppen.

DEBUT: John Arne Riise fikk endelig sin Tippeliga-debut i en alder av 35 år. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
DEBUT: John Arne Riise fikk endelig sin Tippeliga-debut i en alder av 35 år. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Haugesund - Aalesund 3-0 (2-0)

(Dagbladet): John Arne Riise tok steget rett fra 1. divisjonsspill i AaFK til den franske storklubben Monaco i 1998 og spilte i det store utlandet frem til denne sesongen.

Derfor hadde en av tidenes beste norske fotballspillere aldri spilt i Tippeligaen - frem til i dag. Etter en vinter med drama, konflikter og frustrasjon fikk den tidligere Liverpool-stjernen endelig komme på banen i norsk fotballs toppdivisjon.

Klokka viste 16.35 i dag, den 17. mars, da Riise ble byttet inn for Vebjørn Hoff i det 51. spilleminutt på Haugesund stadion. Riise dirigerte umiddelbart fra en uvant sentral midtbanerolle, men klarte aldri å bidra til at sunnmøringen hentet opp Haugesunds tomålsledelse.

I stedet kontret mannen med Tippeligaens kanskje morsomste navn, Kwame Karikari, inn 3-0 for Haugesund. Dermed ble Riises Tippeliga-debut ingen etterlengtet suksess.

Mannen med 110 landskamper for Norge markerte seg mest med sin velkjente lange innkast. Han tok det meste av dødballer fra AaFK og spilte sentralt på midtbanen sammen med lillebror Bjørn Helge Riise.

- Må ringe Northug Det velkjente brødreparet fikk endelig oppfylt drømmen om å spille sammen igjen, men det hele artet seg til å bli en frustrerende aften for den tidligere Fulham-duoen.

Etter kampen uttrykte Riise at toppformen var langt unna etter flere måneder uten kamptrening. Riise, som tidligere har omtalt Petter Northug som sitt idol, trenger råd og veiledning fra langrennsstjerna for å finne tilbake til gammel storhet.

- Jeg må ringe Northug og høre hvordan i svarte jeg kan komme i god form, sier Riise til NRK.

- Men jeg sier som Northug: Det er ikke nå jeg skal være i form. Jeg håper å trene hardt de neste ni dagene slik at jeg kan være i form til kampen mot Brann. I dag følte jeg meg tung i beina, forteller 35-åringen.

Marerittåpning for AaFK Haugesund åpnet best på eget gress. Andreas Lie avverget vertenes første målsjanse da Roy Miljeteig fikk en tå på ballen fra kort hold.

Etter ti minutter kom uttellingen da William Troost-Ekong raget høyest og var sterkest i luftrommet og headet Alexander Stølås' corner i mål. Dermed fikk Haugesund en drømmeåpning i oppgjøret.

Fra benken kunne John Arne Riise se et hans nye lagkamerater i AaFK slet stort med å produsere målsjanser. Riise så også at Haugesund var langt giftigere i motsatt ende av banen.

Etter 38 minutter doblet Haugesund ledelsen da Mijleteigs skudd havnet hos Sondre Tronstad. Fra kort hold banket unggutten inn 2-0.

- Det er en trist kamp. Dette er ikke godt nok. Vi må skjerpe oss. Jeg vet ikke hva som er galt. Jeg skal inn i garderoben og finne det ut nå, sa en forbannet Bjørn Helge Riise til TV 2 i pausen.

Riise-debut Med vinden i ryggen var forutsetningene bedre for sunnmøringene i 2. omgang, men Trond Fredriksens menn slet likevel med å true Haugesund-målet.

Etter 51 minutter klarte ikke AaFK-treneren å vente noe lenger med å sette inn klubbens nye stjerne: John Arne Riise ble byttet inn for Vebjørn Hoff, samtidig som at Mos Abdellaoue kom inn for Edwin Gyasi.

Riise markerte seg tidlig med å dirigere sine nye lagkompiser og gikk også rett inn i en «fus i alt-rolle» på dødballer. Ikke minst fikk publikum se Riises velkjente lange innkast ved en rekke anledninger.

Det skapte litt uro i Haugesund-forsvaret, men ga aldri tellende resultater. I stedet viste Haugesund hvordan det skal gjøres på overtid da de kontret inn 3-0.

Kwame Karikari fjernet all tvil, punkterte kampen og sikret en overlegen hjemmeseier til Haugesund. Mark Dempseys menn leder nå Tippeligaen med seks poeng og 4-0 i målforskjell på to kamper.

SERIELEDER: Haugesund er ny serieleder i Tippeligaen etter 3-0 over AaFK. William Troost-Ekong scoret kampens første mål og jublet på denne måten.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
SERIELEDER: Haugesund er ny serieleder i Tippeligaen etter 3-0 over AaFK. William Troost-Ekong scoret kampens første mål og jublet på denne måten. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!