Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marerittdebut

Shaun Wright-Phillips debuterte for England med å misbruke to fete sjanser i 0-0-kampen mot Nederland onsdag.

Shaun Wright-Phillips debuterte fra start for England i går, men brant flere gigantsjanser.

Først avsluttet han håpløst over etter et nydelig framspill av kaptein David Beckham. Deretter spilte Beckham fram bestekompis Gary Neville på en overlapp, før Manchester United-backen fant bykollega Wright-Phillips, som ikke fikk kontroll over ballen så å si blankt mål. Det nærmeste City-spilleren kom var et skudd i nettveggen. Etter 61 minutter ble han byttet ut med Stewart Downing.

England var nærmest før pause, men Nederland kunne tatt ledelsen i starten av 2. omgang. Dessverre for det relativt urutinerte nederlandske laget, holdt heller ikke Bayern München-spissen Roy Makaay nervene under kontroll.

Dermed endte det målløst i Birmingham, i en kamp der nevnte Downing og Crystal Palaces storscorer Andy Johnsen også fikk sin første landskamp for England.

- Vi spilte mye bedre enn i forrige kamp i Spania. Vi skapte noen gode sjanser i første omgang og burde scoret. Til privatkamp å være synes jeg det var bra, sa Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson som eksperimenterte med en 4-3-3-formasjon.

- England er et farlig lag, men vi hadde gjort hjemmeleksen vår og var gode defensivt. De skapte ikke stort, sa Nederlands landslagssjef Marco van Basten.

Nederland var ett av flere lag i onsdagens landskamper som spilte i svarte og hvite drakter som ledd i en antirasisme-kampanje.

(NTB)

WRIGHT-PHILLIPS: Debuterte, men sleit med å få ballen i mål.