Marerittet ble til gull

Anders Aukland (30) trodde han hadde ødelagt dagen både for seg selv og resten av laget. Så feil kan man ta.Derfor kollapset Brink

VAL DI FIEMME (Dagbladet): For mens Anders deppet etter den mislykkede første-etappen, gjorde både Frode Estil og Tore Ruud Hofstad manns jobb og sørget for at Thomas Alsgaard fikk en jobb han har maktet før.

- Jeg måtte hele tida holde motet oppe. Jeg visste at hvert eneste sekund kunne bli ekstremt viktig, sier Frode Estil. Han vekslet med Ruud Hofstad, som fikk ei diger bør på sine unge skuldrer.

Debutanten Tore Ruud Hofstad (23) gjorde et mesterstykke på sin etappe - han gikk fortere enn Per Elofsson.

- Siden jeg kom hit har alt gått i hundre, stråler unggutten som har til gode å få feiret knall-debuten. Den festen må nok vente et par dager til, for nå er Norges nye stjerneskudd fokusert på enda mer moro.

- Jeg tenker bare på femmila, sier han.

Det er sikkert ikke lett etter å ha vunnet et av de mest dramatiske VM-gull som er utdelt, men så er da også unggutten noe utenom det vanlige.

Men ikke så uvanlig som Thomas Alsgaard. For all ære til de øvrige, men de må takke Thomas for at det som så ut som en middels dag på jobben endte i en utrolig jubeldag.

Da selv evig optimistiske Kjell Kristian Rike hadde resignert, slo Alsgaard til og leverte nok et mesterverk av et skiløp.

Da smalt støtteapparatet til med «Simply the Best» på intercommen og selv Anders Aukland måtte smile:

- Jeg bør jo faktisk ha æren for dette. Uten meg hadde dette ikke blitt så spennende, gliste Auk-land.

KNUST: - Det er ikke noe gøy å ødelegge alt, sa Anders Aukland etter målpassering på førsteetappen.