- Marerittet endelig over

SKIEN (Dagbladet): Odd Grenlands nye angrepsfunn Edwin van Ankeren (32) er glad for å kunne spille fotball igjen etter et marerittopphold i italiensk fotball. Nederlenderen, som har spilt sammen med Dennis Bergkamp og Edgar Davids, storkoser seg i Skien.

- Jeg er kommet til en klubb som er omtrent som en stor familie. Det er nytt i forhold til det jeg er vant med i mine tidligere klubber. I PSV Eindhoven bodde vi to dager på hotell før hver seriekamp. Her møtes vi halvannen time før. Det er mye mer avslappende og legger ikke så stort press på deg, sier Edwin van Ankeren til Dagbladet.

- Grusomt

Skiensklubben kan takke italienske Viterbesse for at van Ankeren endte i Norge i det hele tatt.

- Jeg skrev i utgangspunktet toårskontrakt med italienerne etter fjorårets sesong i Guingamp i Frankrike. Jeg fikk et godt økonomisk tilbud fra Italia og hoppet på, sier Edwin og fortsetter:

- Oppholdet i Italia var grusomt. Jeg var der i sju uker, men så aldri noe til lønn eller de andre betingelsene jeg var lovet. Formannen i klubben fikk også sparken, sier van Ankeren.

Han har stevnet den italienske klubben for brudd på kontraktsbetingelsene.

Jaktet lengre kontrakt

Edwin fikk høre om Odd Grenland via sin agent og har ikke angret et sekund på overgangen.

- Jeg ville i utgangspunktet skrevet en lengre kontrakt med Odd Grenland, og jeg reiste også hjem igjen etter mitt første klubb-besøk i Skien, sier Edwin.

Før Odd fikk forhandlet fram firemånederskontrakten signerte han en kontrakt med den belgiske klubben Möllenback.

- Jeg har signert for to år som spiller og to år som assistenttrener fra 20. august i år, sier Edwin.

- Bergkamp lyktes

Nederlenderen begynte sin karriere som seksåring i Ajax, og i barneårene spilte han blant annet sammen med Dennis Bergkamp.

- Det er en av 100 spillere som blir stor stjerne etter å ha gått på fotballakademiet til Ajax. Dennis er en av dem som har lyktes, sier Edwin.

Familien flyttet fra Amsterdam da han var 10 år.

- I begynnelsen pendlet jeg til Ajax sitt fotballgymnnas, men det ble for slitsomt å reise 60 km hver vei hver eneste dag, så jeg valgte å skifte klubb, sier Edwin.

Flo og Solskjær

Hans første proffklubb var Möllenback i Belgia. De mest kjente er nederlandske PSV Eindhoven og franske Guingamp. Han har også spilt over 20 U21-landskamper for Nederland.

- Jeg spilte sammen med blant andre Edgar Davids og Dennis Bergkamp på U21-laget. På den tida var det imidlertid ikke lett å ta steget opp på A-landslaget siden konkurrentene var Ruud Gullit og Marco van Basten, sier Edwin.

Norsk klubbfotball kjenner han ikke noe særlig til.

- Jeg har spilt europacup mot Molde, og jeg husker de var gode. Utover det husker jeg ikke så mye, men jeg kjenner til de norske proffene som spiller i utlandet. Ole Gunnar Solskjær og Tore André Flo er gode spillere, sier Edwin van Ankeren.

<B>NY TOPPSCORER:</B> Odd Grenlands nye storscorer, Edwin van Ankeren, opplevde alle fotballspilleres mareritt i Italia. Men nå er nederlenderen lykkelig i Skien.