Dommen er ferdigsonet: Nå er Therese Johaug fri

Marerittet er over. Her er Johaugs nye utfordringer

I dag er Therese Johaugs dopingdom et avsluttet kapittel, etter to sesonger på sidelinjen. På veien tilbake til langrennstronen møter 29-åringen nå flere nye utfordringer.

IKKE LENGER UTESTENGT: Therese Johaugs suspensjonsperiode er i dag, 18. april 2018, omsider ferdigsonet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
IKKE LENGER UTESTENGT: Therese Johaugs suspensjonsperiode er i dag, 18. april 2018, omsider ferdigsonet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et 18 måneder langt mareritt er omsider over for Therese Johaug.

Johaug hadde avlagt 18 rene prøver i løpet av ett år før hun testet positivt for det forbudte stoffet clostebol etter å ha brukt kremen Trofodermin.

Tallet 18 var selve smertegrensen og det Johaug fryktet aller mest da FIS anket den opprinnelige dommen. En endelig dom på 18 måneder eller lengre ville ødelegge hennes drøm om å delta i vinter-OL i Pyeongchang.

CAS' avgjørelse falt på nettopp 18 måneder, som ble et marerittall for langrennsesset fra Dalsbygda. Men på mange måter er det også et lykketall for henne.

I dag, 18. april, er dommen ferdigsonet for Johaug. Årstallet er 2018.

18 var også Johaugs alder da hun debuterte i verdenscupen i Otepää i januar 2007 og ble nr. 8 da Justyna Kowalczyk vant. Johaug var heller ikke mer enn 18 år da hun vant sin første seniormedalje, VM-bronsen på tremila i Sapporo.

Veien tilbake

Da gikk den daværende junioren seg inn i det norske folks hjerter. De siste 18 månedene har vært en kamp om å beholde folkeligheten, troverdigheten og populariteten hos det norske folk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer