MARERITTET FORTSETTER. Travtrener Magne Olsen må starte helt fra bunnen av uten en hest på stallen. Foto: EIRIK STENHAUG/ECUUS MEDIA.
MARERITTET FORTSETTER. Travtrener Magne Olsen må starte helt fra bunnen av uten en hest på stallen. Foto: EIRIK STENHAUG/ECUUS MEDIA.Vis mer

Marerittet fortsetter: - Setter en strek over alle 21 hestene

Travtreneren hardt rammet av kyllingfôr-skandalen.

(Dagbladet): Travtrener Magne Olsen setter en strek over samtlige 21 hester som ble forgiftet i kyllingfôr-skandalen.

Skandalen skjedde ved at leverandøren sto for en kjempetabbe og blandet hesteforet med kyllingfôr tilsatt antiparasittmiddelet Narasin.

Et stoff som er livsfarlig for hester.

Det angriper hjertet, skjelettet og mage og tarmsystemet.

Magne Olsen fortalte om marerittet i Dagbladet.

Tung beslutning Han har gått en tid i uvisshet. Men han har tatt en tung beslutning.

- Jeg har bestemt meg og slår en strek over alle. Hester som er blitt forgiftet på denne måten kommer aldri tilbake på det nivået de hadde, sier Magne Olsen til Dagbladet.

Veterinær Lise Westrgren forteller til Adressa, at det er påvist troponin på to av hestene. Det innebærer at hjertet er skadet.

- Det er vanskelig å påvise eksakte markører i prøvene vi har tatt. Men det er sannsynlig at ingen av hestene noen gang kan bli løpshester igjen, sier Westergren videre.

Flere møter Fellesskjøpet har vært gjennom flere møter denne uka.

Magne Olsen må starte helt fra bunnen med tom stall. Det krever kapital til å fylle opp 21 stallbokser.

- Jeg har ikke noe valg. En engelsk forskningsrapport støtter det faktum at Narasin påfører hestene store uopprettelige skader, sier Magne Olsen.