Marerittet fortsetter for AaFK - ble sendt hjem i skam

- Vi må erkjenne det vi holder på med.

Molde-Aalesund 5-1 (2-1)

MOLDE (Dagbladet): Harald Aabrekk og hans mannskap har hatt en trå start på sesongen. Søndag kveld fortsatte den vonde trenden.

Vondt til verre AaFK-treneren valgte å legge om til fem mann i forsvar til bortemøtet med Molde, men allerede fem minutter ut i kampen kom første baklengsmål.

Martin Linnes serverte en fin crosser motsatt til Per-Egil Flo på venstresiden. Flo headet ballen videre inn i feltet der Sander Svendsen fikk tatt ned ballen. Unggutten gjorde ingen feil og fikk plassert ballen i hjørnet til AaFK-målvakt Sten Grytebust. Hans første scoring for sesongen.

Bare fem minutter etterpå var det Ola Kamaras tur. Mattias Moström kom seg rundt på kant og innlegget ble klarert til Michael Barrantes. Men en uoppmerksom costaricaner mistet ballen som til slutt havnet i beina på Kamara. Spissen hadde ingen problemer med å pirke inn 2-0-ledelsen til hjemmelaget.

Molde fortsatte å dominere og skapte flere farlige sjanser. Både Svendsen og Mohamed Elyounoussi kunne økt ledelsen for blåtrøyene.

Langt fra nivået Bortelaget skapte omtrent ingenting på Aker Stadion. Helt til få minutter før pause. Henrik Bjørdal avanserte i banen og fikk lagt ut til Leke James.

BLÅ SEIER: Her jubler Sander Svendsen etter å ha gitt hjemmelaget ledelsen 1-0 i eliteseriekampen mellom Molde og Aalesund på Aker Stadion. Aalesund var sjanseløse i fylkesderbyet og måtte reise hjem med fem baklengsmål i sekken.
Foto: Svein Ove EkornesvÂg / NTB scanpix
BLÅ SEIER: Her jubler Sander Svendsen etter å ha gitt hjemmelaget ledelsen 1-0 i eliteseriekampen mellom Molde og Aalesund på Aker Stadion. Aalesund var sjanseløse i fylkesderbyet og måtte reise hjem med fem baklengsmål i sekken. Foto: Svein Ove EkornesvÂg / NTB scanpix Vis mer

Spissen fant Barrantes foran mål som enkelt kunne breiside inn reduseringen for AaFK.

- Hva tenkte du etter den starten, med to kjappe baklengsmål etter ti minutter?

- Hva tenker man da? Da blir det vanskelig. Likevel kom vi oss ut av det og var gode siste 20 av første omgang. Da hadde vi ballen i laget og fikk scoringen. Da var vi bedre enn Molde. Men de har flere strenger å spille på. Vi henger ikke med, rett og slett, sier AaFK-trener Harald Aabrekk til Dagbladet.

AaFK står med 11 baklengs på tre kamper.

- Vi visste vi fekk en tøff åpning med Rosenborg og Molde borte i de to første kampene. Det går an å akseptere at vi taper, men at vi ikke henger med på intensiteten bekymrer meg, sier Abrekk.

- Vi må erkjenner det vi holder på med. Det blir for lett å score mot oss, forteller en skuffet trener.

Spissene herjet Etter sidebytte var det to mer forsiktige lag som kom på banen, og Aalesund fikk holde mer på ballen.

Men 17-årige Sander Svendsen viste seg tilliten verdig, da han igjen fikk starte på hjemmebane. Spissen var involvert i mye av det Molde foretok seg i det offensive spillet. I det 62. minutt var han igjen frempå. Per-Egil Flo ga sin fjerde målgivende pasning for sesongen da han fant Molde-gutten foran mål, som enkelt kunne sette inn sin andre for dagen.

Vegard Forren var nære ved å sette inn det fjerde da midtstopperen traff stolpen like etter. Molde har uansett et nytt spisspar som ser ut til å ha funnet storformen.

Etter 75 minutter scoret også Ola Kamara sitt andre mål for dagen. Innbytter Tommy Høiland spilte sin spisskollega på åpent mål, og Kamara kunne enkelt sette inn sitt fjerde seriemål.

I tillegg til en lekker målgivende, var det Høiland som fastsatte resultatet da han fikk kranglet inn 5-1 til Molde.

5-1 ble stående og Molde tok en enkel trepoenger i Rosenes by.

PS: På hele 18 forsøk i eliteserien har Aalesund bare vunnet én kamp mot naborival Molde. Den kom i 2003 i det første Tippeliga-møtet mellom lagene.