Marerittet fortsetter for Brann og Norling

Hadde ikke tapt hjemme på 16. mai siden 2002.

Brann-Bodø/Glimt (0-1) 1-2

BERGEN (Dagbladet): - Vi har ikke tapt hjemme på 16.mai siden 2002. Det er nesten uvirkelig at vi taper i dag. På selve fotballfestdagen i Bergen, sier Erik Huseklepp.

Brann åpnet best i Bergen, og hadde i løpet av de første 35 minuttene stort sett overtaket på gjestene fra nord. Hjemmelaget stilte med seks lokale helter fra Bergen, og en av dem Kristoffer Barmen, hadde to store sjanser til å føre Brann opp i ledelsen ved to anledninger. Men en dyktig Lasse Staw spilte en stor førsteomgang.

Bodø/Glimt hadde kun et par halvsjanser i første halvdel av kampen. Brann hadde fortjent å lede med både ett og to mål. Spesielt høyreback Andreas Vindheim er blitt et nytt og farlig angrepsvåpen for bergenserne.

Men så skjer det som ofte skjer når et lag presser: gjestene får til en halvhjertet kontring på venstrevingen. Etterhvert lander ballen hos venstreback Erdin Demir som etter et hjelpesløst dribleforsøk mister ballen til målsnik Trond Olsen. Alene med brannkeeper Ådne Nissestad setter Olsen ballen iskaldt i hjørnet i det 35. minutt.

INGEN GRUNN TIL FEIRING: Brann tapte hjemme på 16. mai på første gang på 12 år da Bodø/Glimt kom på besøk. 
  
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
INGEN GRUNN TIL FEIRING: Brann tapte hjemme på 16. mai på første gang på 12 år da Bodø/Glimt kom på besøk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Vi skaper ikke mer enn tre- fire sjanser, og scorer på to av dem. Det er en god oppskrift på effektiv fotball, men etterhvert bør vi nok skape flere sjanser, sier Bodø/ Glimt-trener Jan Halvorsen.

Personlige feil Flertallet av tilskuerne fikk se at fotball ikke er et rettferdig spill etter spill og sjanser. Samtidig fikk de se at Branns forsvar fortsetter trenden med å gjøre personlige feil i forsvarsspillet sitt.

Etter pause fortsatte de rød-hvite presset. Erik Huseklepp kom inn, og han brukte kun to-tre minutter før han nesten satt ballen i mål. Brann tok føringen fra start, men så skjer det nærmest en reprise fra 1. omgang. I det 60 minutt kriger Papa Ndiaye til seg ballen på Branns banehalvdel. Løper fra et kollektivt ryggende forsvar, og skyter ballen kontant i målet fra 12-13 meter. Dette var bortelagets andre skikkelige sjanse i kampen. To sjanser to mål. Begge på effektive kontringer og svakt Brann-forsvar.

Etter scoringen ble det litt mer underholdende. Brann måtte fram på banen, mens Bodø/Glimt viste seg som et farlig kontringslag, som ikke la alle mann i forsvar for å trygge seieren. Dermed ble det en spennende og fartsfylt andreomgang.

Scoring av unggutt Selv om Brann presset voldsomt på de ti siste minuttene, så ble det bare nesten. Litt for mange feilpasninger. Litt for skuddredde og litt for tregt.

Men så scorer ungguten Håkon Lorentzen og puster liv i håpet om poeng. Kun tre minutter før slutt. Men det ble med det ene målet. Men det ble drama til siste minutt.

Men når gjestene fra nord spilte effektiv kontringsfotball, og beholdt roen bak, så blir det nedtur for brannspillerne i 17.maiprosesjonen i morgen.

- Akkurat nå føler jeg meg som en stor festbrems som har fratatt bergenserne en stor fest. Det føles ikke godt, sier Branntrener Rikard Norling.

- Jeg har aldri vunnet i Bergen som trener. Godt å bryte den forbannelsen, humrer en fornøyd Bodø/Glimt-trener Jan Halvorsen.