Marerittet fortsetter for Hønefoss

Vinner fortsatt ikke fotballkamper.

 TAPER,TAPER,TAPER:  Helge Haugen og Hønefoss har ikke vunnet siden 20.mai.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
TAPER,TAPER,TAPER: Helge Haugen og Hønefoss har ikke vunnet siden 20.mai. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpixVis mer

0-1 for Sandnes Ulf søndag forlenget rekken av kamper uten seirer til ni.  Helge Haugen ble eneste målscorer på Hønefoss i det 62. minutt. Men han scoret upresset i i feil mål, selvmål er definitivt ikke det eliteseriens bunnlag trenger akkurat nå.

Effektiviteten er stadig en mangelvare hos Hønefoss, som ikke har vunnet siden 20. mai. HBK var også uten tre poeng mot Sandnes Ulf i eliteserien på tre forsøk. Søndagens hjemmekamp forlenget denne triste rekken sett med Hønefoss-øyne.

Leif Gunnar Smeruds mannskap sliter der kampene avgjøres. Mats André Kaland kunne og burde ha gitt hjemmeledelse i det femte minutt. Men avslutningen ble lett løpt opp. To ganger før pause testet gjestene Steve Clark i Hønefoss-målet - uten hell.

Skader En målløs første omgang var preget manglende presisjon i det offensive spillet fra begge lag. Omgangen tæret ellers på hjemmelagets reservebenk. Både Kristjan Örn Sigurdsson og Toni Kolehmainen måtte ut med skader.

Etter pause festet hjemmelaget et lite grep. Hjørnespark fulgte på hjørnespark, men corner var ikke mål for Hønefoss. I stedet kom det avgjørende målet i den andre enden av banen nærmest ut av ingenting.

En liten trøst var det at de tre lagene over Hønefoss på tabellen alle tapte sine kamper. Skjebnekamp er et litt forslitt uttrykk. Men når Sarpsborg kommer til Hønefoss neste søndag, kan ikke kampen kalles noe annet.

Mats André Kaland fikk sjansen på topp for Hønefoss, Øyvind Hoås sonet for rødt kort mot Haugesund sist. Kaland misset en stor sjanse, men viste ellers initiativ og noen fine detaljer.

Steve Clark hadde en god dag i mål, selvmålet var han sjanseløs på.

Tabellklatrer Sandnes Ulf er inne i en god periode, og laget er blitt en tabellklatrer. Hjemmeseier over Tromsø sist; tre bortepoeng denne gang. Kollektivet fungerer med innsats som førsteprioritet.

Keeper Sean McDermott var også den redningsmannen han skal være flere ganger i annenomgangen søndag.

Neste serierunde kommer Rosenborg på besøk til Sandnes. Et RBK-lag som sikkert er ute etter å revansjere 0-1-tapet på Lerkendal 28. april.

(NTB)