Marerittet fortsetter for Torres

Chelsea ute av gullkampen etter sjansesløseri.

UT ETTER 70 MINUTTER: Fernando Torres bommet på alt fram til han ble byttet ut med Didier Drogba etter 70 minutter. Foto:  REUTERS/Stefan Wermuth
UT ETTER 70 MINUTTER: Fernando Torres bommet på alt fram til han ble byttet ut med Didier Drogba etter 70 minutter. Foto: REUTERS/Stefan WermuthVis mer

Fulham - Chelsea 0-0

(Dagbladet): Fernando Torres virket nesten handlingslammet da han debuterte for Chelsea mot gamle lagkamerater sist helg.

Mot Fulham i kveld fikk han like fullt fornyet tillit, mens Didier Drogba ble plassert på benken. Men det ble en ny, frustrerende kveld for halvmilliardsmannen.

Det hjalp lite at bortefansen oppmuntret ham etter beste evne og sang navnet hans kontinuerlig i en femminuttersperiode etter pause: På valentinsdagen behandlet Torres ballen uten snev av kjærlighet og skuslet vekk sjansene som kunne holdt liv i Chelseas tynne tittelhåp.

Det endte 0-0, men det kunne faktisk gått enda verre for blåtrøyene:

På overtid blei kampens store spiller, stoppereleganten David Luiz, for heit i topplokket da Clint Dempsey tok med seg ballen inn i 16-meteren. Situasjonen var under kontroll og amerikaneren var på vei ned mot dødlinja da brassen satte inn en unødvendig takling - uten å treffe ballen.

Straffesparket var uunngåelig og plutselig hadde Fulham en gyllen mulighet til å rane til seg alle poengene.

Men forsøket fra Dempsey var av det ynkelige slaget: I keeperhøyde og nesten midt i mål. Petr Cech reddet, og amerikanerens forsøk på å saksesparke returen i mål var rimelig langt unna standarden Rooney viste på lørdag.

KUNNE RANET CHELSEA: Men Clint Dempsey misbrukte straffesparket tre minutter på overtid. Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON
KUNNE RANET CHELSEA: Men Clint Dempsey misbrukte straffesparket tre minutter på overtid. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

Dommeren så heller ikke at Drogba var nesten fem meter inne i feltet da straffesparket ble tatt.

Dermed reddet Chelsea det ene poenget, men det er nok en mager trøst på en kveld der bare seier var godt nok. Nå er de regjerende mesterne 12 poeng bak Manchester United med like mange kamper igjen å spille - og da trenger de en sprekk av det spektakulære slaget fra sir Alex Fergusons menn.

- Med tanke på tittelen er ett poeng her for lite, medgir Cech i intervjuet med Sky Sports etter kampen.

- De vant i helga, mens vi avga to poeng. Men vi skal kjempe videre, sier han.

På spørsmål om Fernando Torres innsats og om han tror det vil ta tid for spanjolen å tilpasse seg sine nye omgivelser, svarer Cech slik:

- Torres beveget seg godt i de 70 minuttene han spilte. Han er i ferd med å utvikle en god forståelse med de andre. Han scoret ikke i dag, men det virket lovende.

Det spørs om Chelsea-fansen støtter Cech i den vurderinga:

Den første halvtimen var Torres så godt som usynlig og ble pakket inn av Brede Hangeland og Aaron Hughes. Chelsea sleit med å skape sjanser med sin smale formasjon, der Michael Essien lå som anker og Nicolas Anelka som den fremskutte spilleren i en midtbanediamant.

MEN ER DET IKKE...?: José Mourinho satt ringside - med hette - og så gamleklubbens håp om ligagull fordufte. Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON
MEN ER DET IKKE...?: José Mourinho satt ringside - med hette - og så gamleklubbens håp om ligagull fordufte. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON Vis mer

Gjestene våknet til live de siste 10 minuttene - men Torres tok ikke vare på mulighetene som dukket opp. Den største kom etter en strålende bakromsball fra David Luiz: Aaron Hughes feilberegnet og plutselig var Chelseas nummer ni alene med Mark Schwarzer.

Men symptomatisk for formen hans klønet han ballen ut over dødlinja da han skulle legge an til skudd - noe Fulham-fansen bak målet selvsagt opplevde hysterisk morsomt.

Om førsteomgangen var jevn og sjansefattig, ble 2. omgangen et sammenhengende kjør mot Fulhams mål. Brede Hangeland & co hadde mer enn nok med å forsvare seg og var knapt over midtstreken, men heldigvis var Chelsea-gutta like giftige som hageslanger foran mål.

Og verst var mannen som innehar overgangsrekorden mellom to engelske klubber - Fernando Torres. 26-åringen klinket ballen høyt opp på tribunen da han var i yndlingsposisjon og bare skulle curle ballen inn i lengste hjørne, og 20 minutter før slutt ble han tatt av banen til fordel for Didier Drogba.

Chelsea-stormløpet fortsatte og Michael Essien burde scoret da han styrte Frank Lampards innlegg utenfor fra fem meter.

Kvelden så ut til å gå fra skuffende til nitrist for Chelsea da Luiz laget straffe to og et halvt minutt på overtid, men Cech ville det altså annerledes.

Det var nok en stor lettelse for nykommeren fra Benfica, som fortjente langt bedre enn å få synderstempelet. Midtstopperen viste nemlig fram sin eminente teknikk og spilleforståelse flere ganger i løpet av kampen. Han brøt foran nesten for moro skyld, sendte i vei lissepasninger på 60 meter, brassesparket et innlegg på panna til Salomon Kalou og taklet så det suste. Noen ganger over grensa - men det plukker han nok fort av seg.

PS! Brede Hangeland var heldig som ikke fikk straffe mot seg da han med stor kraft dyttet Florent Malouda i bakken i 2. omgang.

IKKE HER HELLER: I denne situasjonen skulle Torres bare få ned ballen og dunke den i mål, men i stedet fikk han et håpløst touch slik at ballen rullet ut over dødlinja. Foto: EPA/JONATHAN BRADY
IKKE HER HELLER: I denne situasjonen skulle Torres bare få ned ballen og dunke den i mål, men i stedet fikk han et håpløst touch slik at ballen rullet ut over dødlinja. Foto: EPA/JONATHAN BRADY Vis mer

Dagbladet utvider saken.