Newcastle United - Manchester United 1-0

Marerittet fortsetter

Newcastle ble for sterke for Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Dermed har de fortsatt ikke vunnet på bortebane siden 6. mars mot PSG.

KRISE: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United gikk på nok en smell. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix
KRISE: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United gikk på nok en smell. Foto: Paul ELLIS / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Newcastle - Man Utd 1-0 (0-0)

NEWCASTLE (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og co. trengte desperat seier borte mot Newcastle, men gikk på nok en smell på fremmed gress da Matthew Longstaff (19) fikk en drømmedebut for hjemmelaget.

Midtbanespilleren smelte ballen i tverrliggeren i første omgang fra distanse. Da han forsøkte seg igjen 18 minutter før slutt, traff han.

Det betyr mer fortvilelse for et Manchester United-lag som nå stor med elleve strake bortekamper uten seier, der den forrige kom i mars mot Paris Saint-Germain.

Nå ligger United på 12. plass. Bare to poeng unna nedrykk.

Newcastle på sin side har nå vunnet sin andre kamp denne sesongen. Det er borte mot Tottenham og nå hjemme mot Manchester United.

- VI er skuffet, selvfølgelig. Vi mangler noen nøkkelspillere, men det er ingen unnskyldning. Spillerne jobber hardt, men vi er i en situasjon vi ikke er vant med, sier Solskjær i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Solskjær er ikke helt sikker på hva som er løsningen på krisa som klubben er i om dagen.

- Det er det store spørsmålet. Det er heldigvis pause. Da kan vi vurdere hva som har skjedd, for det er mange kamper som har vært ganske like, sier nordmannen.

- Dette er ikke akseptabelt for en klubb som oss. Det er flaut. Ikke bare i dag, men hele sesongen. Vi spiller ikke bra, vi klarer ikke engang å score mål eller skape sjanser. Det er ikke akseptabelt, sier David de Gea på TV 2 sin sending.

Ekspertene til TV 2 var heller ikke imponert over forestillingen de så i kveld.

- Det som slår meg er total mangel av ledere på banen. I en sånn type kamp som dette her, ville noen tatt tak og sagt at dette ikke er akseptabelt, sier Brede Hangeland på TV 2s sending etter kampen.

- Det er ingenting på banen som tyder på at dette plutselig skal gå i orden igjen, fortsatte han.

Store Newcastle-sjanser

Etter en rolig åpning der Newcastle produserte mest framover, fikk de kampens største sjanse etter 27 minutter.

Allan Saint-Maximin - som viste seg fram med en rekke flotte driblinger i første omgang - ga ballen videre til Matthew Longstaff, som sto cirka tjue meter fra United-målet.

Ballen fikk en liten sprett da midtbanespilleren mottok ballen, men 19-åringen prøvde lykken, og skuddet smalt i metallet.

Seks minutter før pause fikk de en ny stor sjanse da Miguel Almiron ble spilt alene gjennom, men paraguayaneren nølte litt med ballen, noe som ga Harry Maguire muligheten til å sette inn en takling.

Ligaens dårligste på dødball

Da det nærmet seg pause fikk Manchester United endelig sjansen sin, og for en sjanse det var.

Man må tilbake til 27. februar for å finne forrige gang United scoret på en dødball som ikke var straffespark.

Da Maguire fikk stå helt umarkert på en corner, trodde de fleste på St. James' Park at dødballmålet endelig skulle komme, men engelskmannen stanget ballen rett utenfor stolpen.

Drømmetreff for Longstaff

Manchester United sleit stort med å komme til sjanser mot AZ Alkmaar på torsdag, og heller ikke i dag sprudlet det framover for de rødkledde.

Det virket farligere da Newcastle angrep, og etter 72 minutter satt den for hjemmelaget.

Matthew Longstaff var nære drømmetreff i første omgang. Da ble den 19 år gamle debutanten, som spiller ved siden av storebror Sean (21) på midten, stoppet av metallet.

Når han da ladet kanon fra cirka samme hold i andre omgang, dundret kula i nettmaskene bak De Gea.

United slet med å svare Newcastle etter scoringen, og virket rystet av det som skjedde på St. James' Park.

United har nå scoret elleve mål på elleve kamper. Det er en statistikk som Solskjær neppe er fornøyd med.

For å rette opp den statistikken noe, satt han inn ungguttene Mason Greenwood og Tahith Chong. Men heller ikke de klarte å skape noe særlig for de røde djevlene.

Dermed endte det altså 1-0 til Newcastle. Krisa fortsetter for United.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer