Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marerittet gjentok seg for Svendsen: - Beklager

Sølv til Norge på skiskytterstafetten.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG / OSLO (Dagbladet): For fire år siden havnet det norske stafettlaget på den sure 4.-plassen etter at Emil Hegle Svendsen sprakk på siste skyting

I Pyeongchang var Lars Helge Birkeland, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Hegle Svendsen på plass for å få sin revansje.

Spesielt Thingnes Bø leverte en monsteretappe, og Hegle Svendsen gikk ut sammen med Sverige på fjerde etappe. På siste skyting måtte nordmannen på nytt ut i strafferunde, mens Fredrik Lindström skjøt fullt. Til slutt ble det en overlegen seier til «söta bror».

- Jeg syntes den siste skytinga var veldig krevende. Det var dritvanskelig. Han svensken fikk dem ned - alle ære til ham. Det blåser mye. Som sagt, jeg syntes det var veldig vanskelig, sier Svendsen til TVNorge.

- Vi er fornøyd med sølv i dag. Men jeg må bare beklage. Den siste skytinga der var skikkelig vanskelig.

- Tung sisterunde

Birkeland leverte en svært god førsteetappe, og kom unna med kun ett ekstraskudd. Dermed var han en av de som gikk først ut fra andre skyting, sammen med en av de andre storfavorittene, Tyskland.

På den siste runden fikk imidlertid Birkeland det tøft i sporet og ved veksling sendte han ut Tarjei Bø 24,5 sekunder bak de ledende tyskerne.

- Det er en godkjent etappe og jeg føler jeg gjør jobben. Det blir tungt på sisterunden. Jeg blir mer nervøs av å se på de andre, sier Lars Helge Birkeland til Dagbladet etter 1. etappe.

Svak skyting

Stryningen trappet opp jakten i sporet, men på liggende skyting sviktet han totalt. Bø bommet tre ganger, men klarte heldigvis å fylle blinken med ekstraskuddene. Samtidig skjøt Benedict Doll fullt, og Tyskland økte forspranget til Norge, Sverige, Østerrike og et par andre nasjoner.

På andre skyting bommet Tarjei Bø nok en gang tre ganger, men igjen hadde han ekstraskuddene på sin side og slapp unna strafferundene.

- Jeg er bare glad jeg fikk ned blinkene. Det var tøffe forhold, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Det svinger noe voldsomt i skiskyting, og etter stående skyting var Tyskland langt bak etter at Doll måtte ut i to strafferunder. Plutselig var det Tsjekkia som ledet løpet. Bø gispet etter luft i løypa, men klarte å sende ut lillebroren 31 sekunder bak teten.

Strålende etappe

Johannes Thingnes Bø tok gull på 20-kilometeren, og har vist fryktinngytende form i sporet under mesterskapet. På skytebanen har det gått litt dårligere, som med resten av landslaget, men allerede etter én kilometer var Tsjekkias forsprang halvvert.

Thingnes Bø skjøt fullt på sin første skyting, og gikk ut på den neste runden sammen med Soukop fra Tsjekkia. I sporet distanserte nordmannen de andre, og gikk alene inn til sin andre skyting.

Under svært tøffe forhold bommet nordmannen kun én gang, og gikk ut sammen med svenske Sebastian Samuelsson på den siste runden. De gikk samlet til veksling, og det gikk mot en norsk-svensk duell på den siste runden. Kun 13 sekunder bak jaget imidlertid Tyskland.

Hegle Svendsen raknet

På første skyting skjøt både Hegle Svendsen og Fredrik Lindstöm fullt på den siste etappen, og spenningen i den norsk-svenske duellen intensiverte seg. Simon Schempp gikk svært fort i løypa inn for første skyting, men raknet på standplass. Dermed var det opp til Norge og Sverige å kjempe om gullet.

På siste skyting raknet det for Hegle Svendsen, som måtte ut i strafferunde. Samtidig kom Lindström seg unna med ett ekstraskudd, og gikk ut 40 sekunder før nordmannen.

Til slutt kunne svensken ta med seg et flagg på oppløpet og ble møtt av jublende lagkamerater i målområdet. I mål var Norge 55 sekunder bak Sverige og tok sølvet foran Tyskland.

I Sotsji for fire år siden gikk Hegle Svendsen på en liknende smell på siste skyting. Da bommet han fire ganger og måtte ut i strafferunde, og til slutt ble det 4.-plass på Norge. Denne gangen raknet det også for den rutinerte løperen på siste skyting, men det endte med medalje.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!