Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marerittet har vart i tolv år: - Helt forjævlig

Som AaFK-spiller fikk Hoseth kjenne hvordan det er å tape et derby.

FRUSTRERT: AaFK-trener Trond Fredriksen var oppgitt etter 1-2-tapet mot Molde.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FRUSTRERT: AaFK-trener Trond Fredriksen var oppgitt etter 1-2-tapet mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Å tape mot det laget man aller helst ønsker å slå, er ekstremt bittert.

Å tape mange ganger mot det laget man aller helst vil slå, er enda bitrere.

Tenk deg å gjøre det elleve kamper på rad, og tenk deg å gå hele 12 år uten en serietriumf mot erkerivalen.

Det er tilfellet for AaFK i duellen mot naboene fra Molde. I dag ble det et surt 1-2-tap mot Ole Gunnar Solskjærs elever.

- Vi gjør en veldig god kamp. I starten er Molde best, men så spiller vi strålende. Jeg føler vi har god kontroll, men så scorer Molde på det eneste skuddet de har i 2. omgang. Det er helt forjævlig, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.

12 år siden sist Han spilte selv på AaFKs midtbane da de slo Molde i cupfinalen i 2009, men duellene i Tippeligaen har utviklet seg til å bli et endeløst mareritt.

Sist gang AaFK slo Molde, var i 2003. Det var første gang lagene møttes i Tippeligaen. Siden har de oransje og blå aldri jublet i slaget om Møre og Romsdal i seriesammenheng.

- Vi vil så gjerne gjøre noe med den statistikken. Neste gang skal vi ta dem, sier Fredriksen.

UVANT: Magne Hoseth brukte som Molde-spiller alltid å smile etter derbyene mot AaFK. Nå fikk han kjenne på hvordan det er å tape.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
UVANT: Magne Hoseth brukte som Molde-spiller alltid å smile etter derbyene mot AaFK. Nå fikk han kjenne på hvordan det er å tape. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Magne Hoseth har vært med på majoriteten av Moldes derbyseirer. Hoseth er den spilleren som har scoret flest mål i lokaloppgjørene mot AaFK, men alle som Molde-spiller.

Uvant for Hoseth I dagens oppgjør fikk han erfare hvordan det er å være på den andre siden.

- Når vi står her i korridoren etter kamp, bruker jeg å være godt fornøyd etter seier. Å tape er veldig uvant, sier AaFK-spiller Hoseth.

- Det er ikke noe gøy, spesielt ikke når vi fortjente minst ett poeng. Jeg synes vi gjør en veldig god kamp, faktisk noe av det beste vi har gjort i høst. Vi klarer å gjøre Molde-spillerne frustrerte. Det er ekstremt surt å tape når vi henger så bra med, sier veteranen.

Ole Gunnar Solskjær kunne imidlertid smile bredt.

- Det betyr at vi forhåpentligvis er et bedre lag. Vi har kultur for å slå AaFK. Vi bygger oss opp mot disse kampene og vil virkelig være det beste laget i fylket. Det kan vi vel fortsatt kalle oss nå, sier Molde-manageren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!