Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marerittet over for Henrik

ASKER (Dagbladet): Henrik Aaby (22) er glad. Han er tilbake på isen etter halvannet års sammenhengende mareritt. Et mystisk virus ødela hele fjorårssesongen, og det var usikkert om Henrik noen gang kunne snøre på seg hockeyskøytene. Nylig gjorde han come back i treningskamp for Frisk-Asker - og scoret et mål. Nå går ambisjonene i retning landslagsplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tør ikke se for langt fram i tid, men lagene sier jeg kommer til å bli helt frisk. Det kan ta ett eller to år. Men det skal gå bra, sier Aaby til Dagbladet.

Henrik var ett av Norges største hockeytalenter og fast på landslaget som 20-åring da han for to år siden prøvde lykken i Västra Frölunda. Han var i kjempeform og spilte seg raskt til fast plass i Göteborg-klubben.

Problemer i kø

Så stilte problemene seg i kø for Asker-gutten.

- 17. februar i fjor spilte jeg seriekamp mot Luleå - tross feber og infeksjon i munnen. Etter kampen holdt jeg senga i fire dager, før jeg ble innlagt på sykehus. Kroppen var full av betennelse, forteller Aaby.

Ingen fant ut hva som var galt før Henrik møtte til landslagssamling på Toppidrettssenteret måneden etter. Da kom han i kontakt med idrettslege Thor-Øystein Endsjø, som konstaterte forhøyede leververdier og indre organer i ubalanse. Lungekapasiteten var redusert med 40 prosent, samtidig som Henrik fikk bevegelsesproblemer i skuldra.

Opptrening

- Jeg fikk lammelser i armen og en pustemuskel, samtidig som muskelmassen forsvant. Viruset skadde sentralnerven min, men ingen vet hvorfor jeg ble syk.
- Akkurat da var hockeykarrieren min mer enn truet, sier Henrik Aaby.

Bli proff

- Jeg er ennå ikke like sterk som før, og lungene fungerer fortsatt ikke hundre prosent. Men jeg er innstilt på å slåss. Mitt første mål er å spille alle kampene for Frisk-Asker denne sesongen.

- Jeg tror en landslagsplass er realistisk etter nyttår. Jeg vil være med i A-VM på hjemmebane.
- Neste steg er å bli proff. Hockeykarrieren skal vare i ti år til, og jeg er ikke fremmed for å prøve meg i NHL - hvis jeg får sjansen, sier Henrik Aaby.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!