Champions League-forbannelsen til Juventus

- Marerittet som aldri tar slutt

Selv ikke Cristiano Ronaldo klarte å hjelpe Juventus overkomme det som i Italia nå blir kalt en Champions League-forbannelse for storklubben.

UTE: Juventus og Cristiano Ronaldo var ikke på høyde med Ajax og røk ut av Champions League i kvartfinalen. Foto: NTB scanpix
UTE: Juventus og Cristiano Ronaldo var ikke på høyde med Ajax og røk ut av Champions League i kvartfinalen. Foto: NTB scanpixVis mer

For første gang siden 2010 spilles semifinalene i Champions League uten Cristiano Ronaldo.

Den 34 år gamle portugiseren scoret i begge kampene mot Ajax, men det var ikke nok for et Juventus-lag som ble utspilt i store deler av oppgjøret mot de nederlandske mesterne.

23 år er gått siden det italienske storlaget sist vant klubbfotballens viktigste trofé. Da var det nettopp Ajax de møtte og slo i finalen. Juventus-fansen har med åra begynt å snakke om at det ligger en «maledizione», en Champions League-forbannelse, over klubben.

Etter gårsdagens kamp har Gazzetta dello Sport sett på «forbannelsen». De siste seks sesongene har dominert totalt på hjemmebane i Italia, men verken Antonio Conte eller Massimiliano Allegri har klart å ta dem til CL-triumf.

«Dette er marerittet som aldri tar slutt», skriver avisa og tar for seg hvert avgjørende tap i Champions League siden 2012/13-sesongen.

To ganger siden da har klubben nådd selve finalen i den gjeveste turneringen, men Barcelona og Real Madrid har vært for sterke i finalene.

Ros til Ronaldo, slakt av Dybala

Over 1,1 milliarder kroner brukte klubben for å sikre seg Cristiano Ronaldo fra Real Madrid før denne sesongen. Han skulle være den siste biten i puslespillet i jakten på Champions League-trofeet for de svarte og hvite fra Torino. I stedet ble det avskjed i kvartfinalen for andre året på rad.

Sammen med tidligere Arsenal-keeper Wojciech Szczesny er portugiseren den eneste som ikke blir slaktet av spillerbørsene i etterkant.

- Hodet hans er der, på alle mulige måter, for Cristiano Ronaldo dukker alltid opp når det er viktige oppgjør, skriver Gazzetta.

Verst går kritikken utover Paulo Dybala som ble tatt av tidlig i andre omgang. Den argentinske stjerna har slitt med å finne sin plass i Juventus-laget denne sesongen etter Ronaldos ankomst.

Corriere dello Sport kaller 25-åringen kampens flopp og gir ham den laveste ratingen av samtlige på banen.

Corriere della Sera kritiserer Juventus-trener Massimiliano Allegri for endringen i posisjon han gjorde ved å flytte Dybala dypere i banen denne sesongen.

- Vi kan konkludere med at det har vært en stor feil av en trener som de siste fire åra har gjort omtrent alt rett taktisk og teknisk. Valget gjort overfor ham har vært en katastrofe, skriver avisa.

Samtlige av avisene spekulerer nå i om Dybala kan være en spiller som forsvinner ut av dørene på Juventus Stadium denne sommeren, for å skaffe midler til nye kjøp.

Må få mer ut av laget

Italiensk media er naturlig nok ikke nådige med «Juve» etter oppgjøret. For selv om laget trolig sikrer seg sitt åttende strake seriemesterskap allerede til helga, var det europeiske triumfer klubben virkelig ønsket seg.

Rett etter kampen i går bekreftet Allegri at han kommer til å fortsette som trener i Juventus. Nå er han nødt til å implementere en mer spillende og positiv spillestil, konkluderer den anerkjente Gazzetta-journalisten Lugi Garlando.

- Å kjøpe den beste spilleren i verden er nytteløst om bare han scorer. Det er en klar spillestil som forbedrer laget, ikke bare en enkelt spiller. Juve imploderte med alle begrensningene i deres system, overveldet av det friske og vidunderlige Ajax-laget, skriver Garlando.

Med 17 poengs ledelse og seks kamper igjen av ligasesongen er Serie A-tittelen nærmest i boks. Til helga står rival Fiorentina på motsatt banehalvdel og scudettoen kan sikres foran hjemmepublikummet. Likevel blir det trolig ikke en lystig affære etter gårsdagens CL-exit.

«Scudetto-festen på lørdag, om det skulle bli en, vil være den tristeste verden har sett», konkluderer Gazzetta dello Sport.