Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tottenham - Chelsea

Marerittkveld for Mourinho

Chelsea vant London-derbyet etter giganttabbe og kontroversiell utvisning.

TAP: Tottenham tapte mot Chelsea i London-derbyet. Foto: NTB Scanpix
TAP: Tottenham tapte mot Chelsea i London-derbyet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Tottenham - Chelsea 0-2 (0-2)

Det var duket for et skikkelig London-derby da Chelsea tok turen til Tottenham Hotspur Stadium. Dette var José Mourinhos (56) første møte med gamleklubben Chelsea som Tottenham-manager.

Det skulle ikke bli et hyggelig møte for Mourinho. En giganttabbe og en utvisning gjør at Chelsea vinner kampen, og kan ta med seg tre viktige poeng.

Mourinho var naturlig nok ikke fornøyd med prestasjonen til laget etter kampen. Han mener de må skylde seg selv for begge målene.

- Første omgang var de det beste laget. Vi må skylde oss selv for begge målene vi slipper inn, sa Mourinho etter kampen.

I den andre omgangen var det en situasjon som ledet til at Tottenhams-kantspiller Heung-Min Son (27) skulle få et rødt kort. Det var store uenigheter rundt avgjørelsen. Det røde korte hadde Mourinho følgende å si om:

- Jeg håper Rüdiger blir bedre etter å ha brukket ribbein (etter rødkort-situasjonen med Son). Son gråt etter det som skjedde med André Gomes, nå gråter han fordi han har brukket noen av ribbeina til Rüdiger. Det røde kortet er spesielt, sa Mourinho etter kampen.

KNALLGOD: Real Sociedad og Martin Ødegaard hadde i første omgang god kontroll på Osasuna på El Sadar Stadium. Nordmannen karret til seg både en utsøkt målgivende og et frisparkmål av de sjeldne. Video: Strive Vis mer

Kampen begynte på best mulig måte for bortelaget. Etter drøyt ti minutter spill fikk Willian ballen rett innenfor 16-meteren. Brasilianeren utfordret Serge Aurier en mot en, og curlet ballen i lengste hjørnet forbi en utspilt Gazzaniga. 1-0 til bortelaget.

Chelsea fortsatte å ha kontroll på kampen, og rett før pause skulle de doble ledelsen. Straffesituasjonen som skulle lede til scoringen var av det bisarre slaget.

Kampens første målscorer Willian chippet ballen igjennom til Marcos Alonso som kom på et sugende løp. Tottenhams sisteskanse Gazzaniga kom rusende ut og meide ned spanjolen. Det så fryktelig klønete ut fra keeperen. Dommer blåser først frispark imot Alonso, men avgjørelsen gikk til VAR.

Avgjørelsen endte opp med å bli snudd, og Chelsea fikk straffespark. Den skulle Willian sette iskaldt i mål. Det skulle ikke bli noen flere mål den omgangen, og bortelaget gikk til pause med en 2-0 ledelse.

- Jeg har aldri sett noe liknende. Det er en giganttabbe, sa TV2-ekspert Simen Stamsø Møller om straffesituasjonen etter kampen.

Kontroversielt rødt

Det var en situasjon som skulle peke seg ekstra ut i den andre omgangen. I det 62. minutt var det en duell mellom Son og Rüdiger, som skulle lede til et rødt kort. Etter en duell mellom de to, sparker en liggende Son Rüdiger, noe som gjør at midtstopperen faller over ende. Situasjonen går til VAR, og Son blir utvist.

Det har vært store uenigheter i ettertid om dette kvalifiserer til et rødt kort.

- Det er et helt bevisst, unaturlig og unødvendig spark. Regelverket er klinkende klart, sier Jesper Mathiesen på Twitter.

Tottenham klarer aldri å hente opp ledelsen, og Chelsea vinner kampen 2-0.

Stoppet kampen

Midt ut i den andre omgangen ble kampen stoppet grunnet rasistiske tilrop fra tribunen. Chelsea-kaptein Cesar Azpilicueta var den som sa ifra til dommer og sa at kampen måtte ta en pause.

- Vi har blitt fortalt at vi skal rapportere til dommeren hvis det skjer noe rasistiske tilrop fra tribunen. Rüdiger kom bort til meg å sa at han hadde hørt noe rasistisk rettet mot han, så jeg gikk rett bort til dommeren å sa ifra, sa Chelsea-kaptein Azpilicueta etter kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media