Arsenal tapte mot Rennes

Marerittminutter og selvmål ødela for Arsenal

Arsenal gikk på et blytungt 1-3-tap borte mot Rennes i europaligaen. Like før pause ble det både utvisning og baklengs for London-klubben.

SEIER: Benjamin Andre og Ramy Bensebaini jubler for seier mot Arsenal. Reuters/Paul Childs
SEIER: Benjamin Andre og Ramy Bensebaini jubler for seier mot Arsenal. Reuters/Paul Childs Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alex Iwobi ga Arsenal en drømmestart med en tidlig scoring, men harmonien ble raskt brutt minutter før pausesignalet lød.

Sokratis ble for hissig på grøten da han pådro seg sitt andre gule kort i det 41. minutt. På returen på det påfølgende frisparket hamret Benjamin Bourigeaud inn en suser bak sjanseløse Petr Cech.

Rennes utnyttet overtallet og presset på for fullt etter pause, men lenge klarte ikke vertene å overliste sin gamle lagkamerat Cech på egen hånd. Da kunne hjemmefansen glede seg over en hjelpende hofte fra Nacho Monreal. Spanjolen var uheldig da han satte Mehdi Zeffanes innlegg bak Cech.

Det økende Rennes-presset gjorde at Unai Emery tok grep for å unngå flere baklengs før returoppgjøret i London kommende torsdag. Tolv minutter før slutt ble Pierre-Emerick Aubameyang byttet ut til fordel for forsvarer Sead Kolasinac.

Tross forsvarsbyttet klarte ingen å markere Ismaïla Sarr, som stanget inn 3-1 like før slutt. Unggutten tilpasset løpet perfekt etter innlegget til James Lea Siliki og sendte hjemmefansen til himmels.

Senegaleserens scoring ble også kampens siste, og dermed kunne Rennes juble for en knallsterk 3-1-seier på eget gress. Arsenal må følgelig angripe i returoppgjøret neste uke.

Tapet er Arsenals første i historien borte mot et fransk lag. Petr Cech fikk heller ikke en ønsket retur til sin gamle hjemmebane. Sisteskansen spilte for Rennes mellom 2002 og 2004 og ble godt tatt imot av hjemmefansen.

Europaligaen er viktig for Arsenal. Den kan være grei å ha i bakhånd i tilfelle klubben ikke greier å ta seg inn blant de fire beste i Premier League og på den måten få innpass i neste sesongs mesterliga. En finaleseier i den neste gjeveste europacupen gir en alternativ vei til Champions League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer