Her er stjernegalleriet Norge må slå for å komme til EM

Marerittmotstander for Norge. Trenger Ronaldo-flause

Så sant ikke Portugal går på en utenkelig smell, blir Serbia mareritthinderet som Norge må slå i Nations League-semifinalen for å komme til EM. Det serbiske mannskapet er så sterkt at Manchester United-stjerna Nemanja Matic ikke engang er med i troppen.

MARERITTMOTSTANDER: Serbia blir etter all sannsynlighet Norges motstander på Ullevaal i Nations League-semifinalen som Lars Lagerbäcks menn må vinne. Serbias mannskap er proppet med internasjonale stjerner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MARERITTMOTSTANDER: Serbia blir etter all sannsynlighet Norges motstander på Ullevaal i Nations League-semifinalen som Lars Lagerbäcks menn må vinne. Serbias mannskap er proppet med internasjonale stjerner. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ukraina har allerede vunnet gruppe B i konkurranse mot regjerende Europamester og Nations League-vinner Portugal, med stjernerekka Cristiano Ronaldo, Joao Felix og Bernardo Silva på topp.

Ukraina står med sensasjonelle 19 poeng i den tøffe gruppa hvor tittelforsvarer Portugal har 11 poeng. Serbia er ett fattig poeng bak Ronaldo og co. før de to siste kampene og kan i teorien gå forbi portugiserne.

Om så skjer, rykker Bulgaria opp som Norges nye motstander i Nations League-semifinalen i mars. Det ville vært en enorm fordel for Norge, men sjansene for at det skjer, er dessverre mikroskopiske og i realiteten bare å glemme.

  • (Norges sjanse for å kvalifisere seg direkte til EM uten å gå via Nations League er ikke teoretisk helt vekke, men er avhengig av at Sverige taper hjemme mot Færøyene, i tillegg til å spille uavgjort mot Romania. Det er så urealistisk at det bare er å forberede seg på Serbia i mars.)

For å unngå Serbia på Ullevaal i Nations League-semifinalen i mars, er Norge avhengige av at Portugal avgir poeng mot enten Litauen eller Luxembourg, samtidig som at Serbia slår gruppevinner Ukraina og Luxembourg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer