Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Semifinaler i Europa League

Marerittrekning for Arsenal

Fredrik Gulbrandsen og lagkameratene i Salzburg skal ut mot Marseille i europaligaens semifinale. Arsenal møter Atlético Madrid.

GOD TREKNING: Salzburg-spillerne kan få mer å juble for semifinalen i europaligaen. Foto: Kerstin Joensson, AP / NTB scanpix
GOD TREKNING: Salzburg-spillerne kan få mer å juble for semifinalen i europaligaen. Foto: Kerstin Joensson, AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salzburg slo den italienske storklubben Lazio 4-1 på hjemmebane torsdag og gikk videre til semifinalene med 5-2 sammenlagt. Det var for mange en stor overraskelse.

Mindre imponerende ble ikke prestasjonen av at Lazio tok ledelsen tidlig i annen omgang, før hjemmelaget startet det som ble en voldsom snuoperasjon. Tre mål på litt over fire minutter slo knockout på gjestene.

Valon Berisha spilte hele kampen og fikk notert en målgivende pasning, mens Fredrik Gulbrandsen kom inn som innbytter 11 minutter før slutt.

Spennende

– Dette var ikke den verste trekningen, men vi vet at Salzburg er sterke. Vi møtte dem i gruppespillet, og ble det tap borte og uavgjort hjemme. De imponerte mot Lazio, sa Marseilles sportsdirektør Andoni Zubizarreta.

Marseille slo Leipzig 5-3 sammenlagt i sin kvartfinale etter å ha vunnet returkampen på hjemmebane 5-2 torsdag.

– Dette blir spennende. Vi kjenner motstanderen godt og vet at vi kan holde tritt med dem, sa Salzburg-trener Marco Rose til ORF.

Tøff trekning

For Arsenal ga trekningen den på papiret tøffeste motstanderen. Atlético Madrid har vært i finale i mesterligaen to ganger på de fire siste sesongene, og i semifinale og kvartfinale de to andre. Klubben vant europaligaen i 2010 og 2012.

Heller ikke den spanske klubben jubler over motstanderen.

– Herfra blir alle kamper tøffe. Trekningen ga oss Arsenal, og da ønsker vi det velkommen. Det er et stort lag som er i tetsjiktet i sin liga år etter år og kommer langt i Europa. De ligner oss, og det blir en åpen kamp. Det er 50-50, sa Atlético-direktør Clemente Villaverde.

Arsenal slo ut CSKA Moskva i kvartfinalen, mens Atlético Madrid slo ut Sporting Lisboa.

Arsenal og Marseille begynner med hjemmekamp i semifinalene. Kampene spilles 26. april og 3. mai.

Finalen spilles 16. mai på Stade de Lyon i Frankrike.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!