SVENSK MOTSTAND: Rosenborg møter IFK Norrköping i Champions League-kvalifisering. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
SVENSK MOTSTAND: Rosenborg møter IFK Norrköping i Champions League-kvalifisering. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Marerittrekning for Rosenborg. Svenskene jubler: - Veldig fornøyd

IFK Norrköping blir første hinder for Rosenborg i Champions League-kvalifiseringen. Det er svenskene mest fornøyde med.

(Dagbladet): Rosenborg møter svenske IFK Norrköping i andre kvalifiseringsrunde til Champions League. Trøndernes motstander vant Allsvenskan på overraskende vis i fjor etter å ha slått Haitam Aleesami og IFK Göteborg på målstreken.

Det var klubbens første seriegull på 26 år. Emir Kujovic ble helten i fjor høst og er lagets største stjerne. Kujovic er klubbens toppscorer og er med i den svenske EM-troppen i Frankrike.

Rosenborg kunne trekke både Crusaders, Dundalk og SJK Seinäjoki, men endte opp med de regjerende svenske seriemesterne. Det var på papiret den tøffeste motstanderen for Norges beste klubblag.

RBK skuffet - Norrköping jubler

Dermed er det duket for en norsk-svensk prestisjeduell mellom nabolandenes to regjerende seriemestere. Mens Rosenborg leder Tippeligaen også denne sesongen, ligger Norrköping foreløpig på 2. plass, tre poeng bak Malmö.

GLAD: IFK Norrköping er fornøyde med å få Rosenborg som motstander i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Stefan Jerrevång / TT / kod 60160
GLAD: IFK Norrköping er fornøyde med å få Rosenborg som motstander i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Stefan Jerrevång / TT / kod 60160 Vis mer

- På papiret var det ikke det vi hadde ønsket oss, men det skal vi ta, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til Adressa etter trekningen.

- Vi er veldig fornøyde med trekningen, kontrer IFK Norrköping-direktør Peter Hunts overfor Norrköpings Tidning.

Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo spilte i Norrköping i 1985. Edvard Skagestad representerte klubben i 2015, mens Kennet Udjus er Norrköpings eneste nordmann nå.

Ulike utgangspunkt

Hovedgrunnen til at svenskene er mer fornøyde med trekningen enn Rosenborg, er at trønderne var seedet i motsetning til IFK Norrköping.

Mens Rosenborg altså kunne ha møtt lag som Crusaders, Dundalk og SJK Seinäjoki, risikerte svenskene å møte Celtic, BATE Borisov og FC København, all den tid de var useedet i trekningen. Samtidig kunne svenskene også ha møtt islandske Hafnarfjordur.

Ingebrigtsen suksess: Kåre Ingebrigtsen innfridde i vikarrollen i 2014 og tok gull med Rosenborg i 2015. Dermed er de i Champions League kvalifiseringen. Her fra da Ingebrigtsen møtte pressen etter å ha fått jobben permanent. Video: NTB Scanpix Vis mer

Rosenborg begynner med hjemmekamp 12. eller 13. juli, før de reiser til Sverige for returoppgjøret 19. eller 20. juli.

Dernest venter tredje kvalifiseringrunde 26.-27 juli og 2.-3. august. Det siste hinderet før gruppespillet i Champions League, er playoffen som spilles 16.-17. august og 23.-24. august.

FC København og Ståle Solbakken møter nordirske Crusaders.