TUNG START: Unai Emery og Hector Bellerin fikk det ikke til å stemme mot et knallgodt City-lag i sesongens første kamp på Emirates. Foto: Matthew Impey/REX/Shutterstock
TUNG START: Unai Emery og Hector Bellerin fikk det ikke til å stemme mot et knallgodt City-lag i sesongens første kamp på Emirates. Foto: Matthew Impey/REX/ShutterstockVis mer

Manchester City åpnet med seier mot Arsenal

Marerittstart for Emery i Arsenal-debuten

Arsenal hang tidvis bra med mot Manchester City, men de regjerende seriemesterne var best der det gjelder: i nærheten av målene.

Arsenal - Manchester City 0-2 (0-1)

Arsenal fikk det som ventet tøft mot Manchester City i serieåpningen, og scoringer fra Raheem Sterling og Bernardo Silva gjorde at City tok med seg tre poeng fra serieåpningen på Emirates.

Det var knyttet store forventninger til Premier League-rundens desiderte høydepunkt i London. På hjemmelagets benk sto Unai Emery, ny Arsenal-trener etter 22 år med Arsene Wenger i sjefsstolen, for første gang.

City, med de belgiske VM-heltene Kevin De Bruyne og Vincent Kompany på benken, tok kommandoen fra start.

Sterling-scoring

Pep Guardiolas gutter startet bra og det var ikke ufortjent da de tok ledelsen etter et kvarter.

Raheem Sterling fikk ballen ute mot venstre og skjærte inn i banen på sedvanlig vis. Sterling fikk gå uforståelig lenge uten noe særlig press før han til slutt banket inn City-ledelse fra 17 meter.

Arsenal hang bra med før hvilen og skapte noen fine muligheter, men det var på ingen måte ufortjent at City ledet halvveis.

Ledig i krysset

Etter en time burde City økt ledelsen etter en fryktelig involvering av Arsenals unge debutant Matteo Guendouzi. Sergio Agüero fikk en hel banehalvdel å boltre seg på - det er det ikke ofte du ser i Premier League - men Petr Cech redda mesterlig.
(Saken fortsetter under grafikken)

To minutter senere fikk City imidlertid scoringen de venta på. Bernardo Silva så at det var ledig i krysset og fortsatte den fine formen fra pre-season da han la på til tomålsledelse med et lekkert skudd. Som på den første scoringen hadde Benjamin Mendy målgivende pasning.

- Fantastisk kamp av oss. Vi var bedre enn dem, og må bare fortsette som dette, sa Bernardo Silva til Sky Sports etter kampen.

Arsenal klarte aldri å komme tilbake og det ville seg liksom ikke helt for Mesut Özil og co. De røde og hvites fans kan trøste seg med at det gikk bedre enn sist de møtte City på Emirates; da endte det med 0-3-tap.

Det er ti år siden sist et Premier League-lag vant serien to år på rad. Det er fortsatt lenge igjen av 2018/2019-sesongen, men basert på dagens kamp er det ingen tvil om at City er en brennheit kandidat til å kopiere forrige sesongs suverene triumf.