SJOKKTAP: Kari Brattset og resten av de norske spillerne fikk det tøft mot Tyskland i EM-åpningen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SJOKKTAP: Kari Brattset og resten av de norske spillerne fikk det tøft mot Tyskland i EM-åpningen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Marerittstart for Norge etter EM-thriller

Tap mot Tyskland i EM-åpningen.

  • Norge - Tyskland 32-33 (16-15)

BREST/OSLO (Dagbladet): De norske håndballjentene EM-åpnet med sjokktap mot Tyskland.

Lagene fulgte hverandre gjennom hele kampen, men snaut ti minutter ut i andre omgang tok Tyskland kommandoen og Norge sleit i store perioder.

På det meste ledet tyskerne med to mål. Spikeren i den norske kista kom et snaut halvminutt før slutt, da tyskland satte inn 33-32. Norge tok timeout like etterpå, men Norge kastet bort sjansen til å utlikne.

- Jeg sitter med en følelse at det er vi som kommer med alle overraskelsene i feil retning. Det vi visste kom, kom, men det var ingen overraskelse, vi visste om det, sier landslagstrener Thorir Hergeirsson til TV 3 om det som møtte dem fra det tyske laget.

Han er ikke fornøyd med forsvarsspillet, særlig at det ble så mange kontringer imot.

- Det er en rar kamp på en måte. Jeg skal inn og se om vi finner ut av det, hva som ligger bak. Vi slipper inn mye mål, sier han videre.

Det var mye rufs i dagens kamp, som de norske spillerne må glemme så fort som mulig hvis de skal heve seg i dette mesterskapet.

Jevnt

Norge fikk et lite overtakt før hvilen, men Tyskland slo tilbake og var bare ett mål bak til pause.

Norge gjorde mye rart i 1. omgang. Emilie Hegh Arntzen banket inn fire mål og var jentenes beste i angrep, men gjorde også store feil i forsvar. Stine Bredal Oftedal startet også kampen bra, men ble litt mer anonym utover i omgangen. Hun tok seg opp i andre omgang og ble norsk toppscorer med sju mål.

Tyskland hadde på sin side en klar plan i dag: Raske kontringer.

- De skal kjøre hurtig etter og har scoret halvparten av målene sine på kontra, sa tidligere landslagsspiller Karoline Dyhre Breivang i Tv 3-studio i pausen.

Det var en suksessoppskrift.

Favoritter

De norske håndballjentene fikk dermed en veldig dårlig start på EM-oppholdet i Brest, en havneby nordvest i Frankrike.

Norge regnes som favoritter i mesterskapet, sammen med hjemmenasjonen Frankrike og Russland. Russerne slo nettopp EM-vertene i åpningskampen denne uka.

Neste kamp for Norge er mot Tsjekkia mandag klokka 21. Den siste kampen i gruppespillet er mot Romania onsdag 5. desember klokka 21.

Alle Norges kamper i gruppespillet spilles i Brest.

Går alt etter planen for landslaget, reiser de videre til hovedrunden i Nancy, der de tre beste fra hver gruppe får plass. Semifinalene og finalen spilles i Paris 14. og 16. desember.

Det spørs om Norge tar seg dit etter denne åpningen.