SMELL: Norge gikk på en smell mot Island i den første EM-kvalifiseringskampen. Laget tapte 1-3. Foto: (AP Photo/Gero Breloer)
SMELL: Norge gikk på en smell mot Island i den første EM-kvalifiseringskampen. Laget tapte 1-3. Foto: (AP Photo/Gero Breloer)Vis mer

Marerittstart for Norges kvinnelandslag

Tapte 1-3 for Island i EM-kvalifiseringen.

Norge skulle reise seg etter sommerens skuffende VM-innsats, der laget ble utslått allerede i gruppespillet. I stedet kom Norge under med to mål allerede i det første kvarteret i Reykjavik.

Holmfridur Magnusdottir ga islendingene ledelsen på en kontring i det 8. minutt, og i det 15. minutt doblet Margret Vidarsdottir ledelsen på straffespark etter at hun selv ble felt av Maren Mjelde.

Marerittet var ikke over for Eli Landsems utvalgte, for etter en drøy halvtime stupte Magnusdottir inn 3-0.

Reduseringsmål Norge fikk reduseringsmålet ved Ingvild Stensland i det 70. minutt, men flere scoringer ble det ikke for det norske laget som er kommet på etterskudd helt fra start i kvalifiseringen.

Bare gruppevinneren går direkte til sluttspill, og lørdagens tap betyr at Norge kan bli nødt til å slå Island med mer enn to måls margin når kvalifiseringen avsluttes 19. september neste år. Gruppens fire øvrige lag Belgia, Bulgaria, Nord-Irland og Ungarn er nemlig ikke bedre enn at både Island og Norge er favoritt til å sikre full poengpott mot dem alle.

Norge møter Ungarn på Nadderud onsdag. Samme kveld legger Island ganske sikkert på til ni poeng med hjemmeseier mot Belgia.

(NTB)