Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Paralympics

Marerittstart for Skarstein

Utsatt for uhell i utforkjøring.

UHELL: Det ble ingen drømmestart på Birgit Skarsteins mesterskap. Hun ble tvunget til å bryte på åpningsdistansen. Foto: NTB scanpix
UHELL: Det ble ingen drømmestart på Birgit Skarsteins mesterskap. Hun ble tvunget til å bryte på åpningsdistansen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til søndag debuterte Birgit Skarstein i Paralympics i Pyeongchang, men det gikk definitivt ikke som det norske medaljehåpet hadde håpet under 12 km sittende langrenn.

Allerede tidlig i løpet ble det klart at Skarstein ikke hadde dagen, og hun tapte stadig tid til konkurrentene. Ved rundt halvgått løp lå Skarstein langt over minuttet bak medalje, på en 9. plass.

Men så stoppet Skarsteins navn å dukke opp på mellomtidene, og det ble klart at noe ikke var som det skulle. Så kom beskjeden: Skarstein hadde brutt.

Landslagssjef Lars Berger forklarer til NRK at Skarstein var utsatt for et uhell.

- Birgit har hatt et uhell i en utforkjøring. Det kom til et sammenstøt mellom skia og en snøskavl, og det har dratt bindingsfeste av skia, rett og slett, sier Berger.

Skarstein møtte en i støtteapparatet ute i løypa og ba om hjelp, men de fant sammen ut at det var best å bryte løpet.

- Birgit tar dette veldig bra, sier Berger.

Ironisk nok hadde Skarstein et liknende uhell også på trening lørdag. Da måtte hun svinge unna en annen utøver som hadde falt, kjørte inn i en snøskavl og brakk en ski.

Det ble amerikansk jubel på distansen, da Kendall Gretsch fra USA tok gullet.

Tyske Andrea Eksau tok sølvmedaljen da hun kom inn 43,5 sekunder bak den amerikanske gullvinneren som vant med tiden 38.15,9.

Amerikanske Oksana Masters tok bronse, 49 sekunder bak Gretsch.

29 år gamle Skarstein var den eneste som ikke fullførte distansen. Men det kommer flere medaljesjanser senrre i mesterskapet, nærmere bestemt to.

Den neste medaljemuligheten er onsdagens sprint.

Saken oppdateres

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!