Paralympics

Marerittstart for Skarstein

Utsatt for uhell i utforkjøring.

UHELL: Det ble ingen drømmestart på Birgit Skarsteins mesterskap. Hun ble tvunget til å bryte på åpningsdistansen. Foto: NTB scanpix
UHELL: Det ble ingen drømmestart på Birgit Skarsteins mesterskap. Hun ble tvunget til å bryte på åpningsdistansen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til søndag debuterte Birgit Skarstein i Paralympics i Pyeongchang, men det gikk definitivt ikke som det norske medaljehåpet hadde håpet under 12 km sittende langrenn.

Allerede tidlig i løpet ble det klart at Skarstein ikke hadde dagen, og hun tapte stadig tid til konkurrentene. Ved rundt halvgått løp lå Skarstein langt over minuttet bak medalje, på en 9. plass.

Men så stoppet Skarsteins navn å dukke opp på mellomtidene, og det ble klart at noe ikke var som det skulle. Så kom beskjeden: Skarstein hadde brutt.

Landslagssjef Lars Berger forklarer til NRK at Skarstein var utsatt for et uhell.

- Birgit har hatt et uhell i en utforkjøring. Det kom til et sammenstøt mellom skia og en snøskavl, og det har dratt bindingsfeste av skia, rett og slett, sier Berger.

Skarstein møtte en i støtteapparatet ute i løypa og ba om hjelp, men de fant sammen ut at det var best å bryte løpet.

- Birgit tar dette veldig bra, sier Berger.

Ironisk nok hadde Skarstein et liknende uhell også på trening lørdag. Da måtte hun svinge unna en annen utøver som hadde falt, kjørte inn i en snøskavl og brakk en ski.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer