2-2 I KAMPER: Det var stinn brakke i Hamar OL-amfi, men Stavanger Oilers var revansjelystne og slo tilbake og vant 5-2 i den fjerde NM-finalen søndag. Bildet er fra den første finalekampen mellom lagene.
 Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
2-2 I KAMPER: Det var stinn brakke i Hamar OL-amfi, men Stavanger Oilers var revansjelystne og slo tilbake og vant 5-2 i den fjerde NM-finalen søndag. Bildet er fra den første finalekampen mellom lagene. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Marerittstart for Storhamar foran stinn brakke på hjemmebane

Stavanger Oilers slo tilbake og utliknet til 2-2 i kamper.

Det var stinn brakke i Hamar OL-amfi, men Stavanger Oilers var revansjelystne og slo tilbake og vant 5-2 i den fjerde NM-finalen søndag.

Det står nå 2-2 i kamper. Petter Thoresens regjerende mannskap tapte 0-3 hjemme fredag, men satte tingene tidlig på plass i søndagens batalje. Allerede etter 34 sekunder hadde Mark Matheson gjort 1-0, og da Jean-Michel Daoust økte til 2-0 etter 4.14 ble det veldig stille blant de 7000 frammøtte.

Bedre ble det ikke da Stavangers storscorer Dan Kissel økte til 3-0 før det var spilt 14 minutter. Peter Lorentzen gjorde ydmykelsen fullkommen da han økte 4-0 tidlig i midtperioden.

Storhamars to raske reduseringer med relativt kort mellomrom ved backen Erik de la Rose og Christian Larrivée satte ikke Stavanger ut av fatning.

De kontrollerte ganske effektivt inn seieren og Lorentzen fikk æren av å fastsette sluttresultatet med sitt annet mål for kvelden i åpent mål.

Den femte NM-finalen i spilles i Stavanger tirsdag, mens den sjette går i Hamar torsdag.

(NTB)