ÅPNET ELENDIG:  Tiger Woods startet British Open med bogey på de to første hullene. Første runde endte fire slag over par. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/NTB Scanpix.
ÅPNET ELENDIG: Tiger Woods startet British Open med bogey på de to første hullene. Første runde endte fire slag over par. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/NTB Scanpix.Vis mer

Marerittstart for Tiger Woods

Startet British Open med bogey på de to første hullene.

Tidligere verdensener Tiger Woods startet British Open med bogey på de to første hullene. Han gikk første runde fire slag over par.

Amerikanerens første forsøk i British Open torsdag endte med 76 slag. Det vil si at han er hele 11 slag dårligere enn Dustin Johnson, som leder.

Etter å ha slitt på de første hullene spilte Woods tredje og fjerde hull på par, men fikk igjen bogey på femte, sjuende og tiende hull. Hans første, og eneste, birdie kom på det 14. hullet. Før alle deltakerne har spilt ferdig ligger Woods på delt 129.-plass. Det er likt med den 65 år gamle landsmannen Tom Watson. Watson vant British Open fire ganger mellom 1975 og 1983.

Utfordringer Woods har vunnet 14 majorturneringer i løpet av karrieren, og han står med blant annet to seirer i British Open. I St. Andrews ble han møtt med stor applaus, til tross for at han nå har falt ned til nummer 241 på verdensrankingen.

Etter torsdagens resultat skal det mye til for at Woods klarer cuten etter at 2. runde er spilt. Det vil i så fall være den tredje cuten han ikke klarer på de fire siste majorturneringene.

De siste årene har 39-åringen slitt med skader og personlige problemer. I tillegg har han endret på svingen sin flere ganger, noe han selv mener er et tegn på at han er motivert og ønsker å vinne flere trofeer.

Det er sju år siden Woods sist vant en majorturnering.

(NTB)