<strong> TUNG START:</strong>  Tiger Woods har fått en tung start på US Open. Foto: Ross Kinnaird/Getty Images/AFP
TUNG START: Tiger Woods har fått en tung start på US Open. Foto: Ross Kinnaird/Getty Images/AFP Vis mer

Marerittstart for Woods

Ti slag over par.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tiger Woods innledet årets andre major-turnering i golf på verst tenkelige måte. Ti slag over par gjorde åpningsrunden i US Open til et sammenhengende mareritt.

Amerikanske Justin Johnson og svenske Henrik Stenson kom best i gang av samtlige spillere på Chambers Bay-banen i delstaten Washington. Fem under par holdt til delt ledelse etter den første runden.

Langt verre gikk det for Woods. 39-åringen, som hadde verdensherredømme i golfsporten på deler av 90- og 2000-tallet, gjorde karrierens fjerde svakeste runde på PGA-touren. 80-runden, hele ti slag under par, betyr at han allerede er 15 slag bak teten.

Tøff dag - Jeg er ikke veldig fornøyd med dette, det skal være helt sikkert. Det ble en tøff dag, sa Woods etterpå.

Han hadde ingen god forklaring på at spillet ikke satt som han ønsket.

- Jeg prøver så hardt jeg bare kan, men av en eller annen grunn klarer jeg ikke finne den stabiliteten jeg gjerne skulle hatt der ute, sa Woods.

39-åringen var kledd i helsvart - hvilket matchet hans eget spill perfekt. Bogey etter bogey havnet på superstjernens scorekort. Bunnen ble nådd med en trippelbogey på hull nummer 14.

Slo Fowler Om det svake spillet til Woods smittet av på spillerne han gikk runden sammen med, skal være usagt. Faktum er imidlertid at normalt sterke Rickie Fowler gikk en av sesongens aller verste åpningsrunder. 26-åringen endte på 11 slag over par og ligger nest sist på resultatlista så langt. Ett slag bak Woods.

- Lyspunktet er at jeg slo Rickie ned i støvla i dag, spøkte Woods.

Han måtte bare innse sin egen situasjon.

- Jeg klarte ikke spille noe bedre enn dette i dag, sa 39-åringen.

Woods har spilt fem turneringer på PGA-touren denne sesongen. Bare én gang har han vært inne blant de 25 beste etter fire runder. Forventningene til superstjernen var dermed ikke så høye foran US Open. Få hadde imidlertid ventet at mannen med 14 major-titler skulle nå et nytt bunn-nivå.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer