Mari Eide (31) legger opp

Den tidligere landslagsløperen legger opp. Det avslørte hun på direkten i NRKs VM-studio

LEGGER OPP: Mari Eide avslørte på direkten at hun hun legger opp. Foto: NTB
LEGGER OPP: Mari Eide avslørte på direkten at hun hun legger opp. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bronsevinneren fra sprinten i VM i Seefeld i 2019 legger skiene på hylla. Det avslørte hun på direkten i NRKs VM-studio i forkant av torsdagens sprint.

- Nå har jeg bestemt meg. Nå er jeg helt ferdig, sier Eide på direkten.

Eide debuterte i verdenscupen i Holmenkollen i 2010, og i desember 2011 vant hun lagsprint i verdenscupen sammen med Maiken Caspersen Falla.

Hennes beste resultat individuelt i verdenscupen er en sjetteplass.

Eide har også NM-bronse på 10 km klassisk fra Tromsø 2010.

31-åringen er samboer med den tidligere landslagsløperen Anders Gløersen. Sammen venter de nå en datter.

VURDERER FRAMTIDEN: Mari Eide tok bronsemedalje under sprinten i Seefeld i fjor, nå kan hun ha gått sitt siste skirenn. Video: Kristoffer Løkås. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Jeg og Anders skal ha en liten jente til sommeren, sier hun til NRK.

Før årets sesong var Eide usikker på hvilke forventninger hun hadde til sesongen.

- Jeg har ikke så veldig mye forventninger, jeg skal først og fremst gjøre ferdig eksamen nå. Så får vi se etter jul hva jeg gjør. Kanskje det blir det siste skirennet mitt i dag, jeg vet ikke, sa Eide til Dagbladet i november.

I 2018 mistet Eide sin storesøster Ida Eide. Eide fallt om under et mosjonsløp med hjertestans. Dagen etter døde hun.

Eide var nær venn med mange av løperne på langrennslandslaget, men først og fremst var hun landslagsløper Mari Eides søster.

Dødsfallet preget det norske ski-miljøet. Eide var også en av Therese Johaugs nærmeste venninner og har vært en av hennes viktigste støttespillere i perioden Johaug var utestengt og har vært en av personene som 30-åringen fra Dalsbygda har lent seg på i den tøffe tiden.

- Jeg har prøvd å gjøre det beste ut ifra forutsetningene som har rammet meg. Det har skjedd mye andre ting som har vært tøft. Derfor er det viktig at jeg ikke tror at jeg er et overmenneske. Jeg er ikke et overmenneske. Derfor har jeg måtte redusere treningen, stå over noen økter og ta vare på meg selv, sa Therese Johaug til Dagbladet i slutten av september 2018.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer