Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM i langrenn

Mari Eide gråt for tapt VM-plass, men blir tatt ut i VM-troppen likevel

- Vi føler vi må kunne finne en plass til henne.

Lygna 20170202: NM på ski. Fristil kvalifisering . Prolog Mari Eide . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Lygna 20170202: NM på ski. Fristil kvalifisering . Prolog Mari Eide . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LYGNA (Dagbladet): Mari Eide har satset for fullt på privatlaget Team Telemark i år, og hadde en drøm om å kapre en VM-plass på skøytesprinten i Lahti.

I dag kunne hun fått den plassen om hun hadde kommet seg på pallen i NM. Det gjorde hun ikke, og når hennes argeste konkurrent om den siste sprintplassen, Kathrine Rolsted Harsem, samtidig endte på pallen, måtte hun erkjenne at VM-plassen er langt unna.

Eide røk ut i semifinalen.

- Kroppen funker ikke i dag, så jeg har tydeligvis ikke noe i en finale å gjøre, sånn følelsen er. Det er skuffende at det skal skje på denne dagen. Jeg har prestert på alle skøytesprintene før i år, men i dag stemte veldig lite. Det er kjedelig når det gjelder som mest, sier hun.

For dårlig plan

Allerede etter prologen fortalte Eide i pressesonen at kroppen ikke kjentes bra ut, og at melkesyra plaget henne i den tøffe sprintløypa på Lygna.

Det ble ikke bedre utover dagen, og Eide aner ikke hvorfor.

- Jeg vet ikke. Det er kanskje det at du skal prøve å toppe formen, men så funker ikke planen. Jeg syns jeg har fått gjort det jeg har planlagt, og da er planen min for dårlig. Noen ganger vet du ikke helt hvorfor ting blir som de blir, sier hun til Dagbladet.

Hun sleit med å holde tårene tilbake etter dagens sprint. Hun vraket verdenscupløpet og prøve-OL i Pyeongchang denne helga for å komme seg til VM om knappe tre uker.

At drømmen brast på en dårlig dag var bare bittert.

- Det er ikke ofte jeg blir lei meg på skirenn, men dette er faktisk en av de gangene. Det er mye som står på spill, og det har vært målet og drømmen min å komme til VM. Det har vært en drøm og etterhvert er det blitt et mål. Når du begynner å nærme deg målet begynner du å bli veldig lysten. Jeg hadde gledet meg til i dag og trodde det skulle gå bra. Det var bare kroppen min som ikke funka. Jeg vet ikke. Det er merkelig at jeg skal være femten sekunder bak i en prolog når jeg var to sekunder bak forrige helg. Jeg kan ikke ha blitt så mye dårligere på en uke., sier hun.

Tar henne ut i VM-troppen

Landslagstrener Roar Hjelmeset trøster henne med at hun får være med i VM-troppen som skal tas ut i morgen, og holder også muligheten åpen for at hun kan få gå VM-sprinten likevel.

Om hun kommer på pallen i VM-generalprøven i Otepää om to uker.

- Mari Eide kommer nok til å være med oss til Otepää, der skal det også gås en skøytesprint. Hvis hun går rasende fort der så skal vi i hvert fall stille med de beste løperne på start i Lahti, sier Hjelmeset til Dagbladet.

- Så hun tas ut i troppen i morgen, altså?

- Vi har jo tolv stykker som vi kan ta ut, så vi føler det at vi må kunne klare å finne plass til henne.

Etter den elendige følelsen Eide hadde i dag, turte hun ikke håpe på Otepää-tur. Hun ville heller ikke mene noe om hun fortjener en VM-tur etter mange gode prestasjoner internasjonalt i år.

- Nei, det er ikke opp til meg å avgjøre. Det hadde vært morsomt å få en mulighet til. Om to uker, sier Eide, som altså får nettopp det.

Men uten en pallplass der, er det helt sikkert Harsem som står på startstreken i Lahti om hun ikke blir skadd eller syk.

Det var dagens NM-bronse mer enn nok til å sikre henne.

- Det er høy internasjonal standard på det som skjer her i dag, så det er absolutt råd å bruke dette som et uttakningsrenn. Det er det definitivt, sier Hjelmeset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling