Maria gråt for finalen

Etter nok et fantastisk comeback er 17 år gamle Maria Sharapova i finalen i Wimbledon. Som den nest yngste noensinne.

 • Tennisens nye superbabe: Se billedserie


  Etter å ha blitt slaktet i av Lindsay Davenport i første sett, kom Sharapova tilbake og vant det andre etter tie-break. Etter en pause for regnvær var hun ustoppelig i tredje sett, og tenåringen feide veteranen av banen 6- 1 i tredje sett.

  -  Dette er utrolig. Jeg kan ikke tro at jeg er i finalen. Dette er min favoritturnering. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg vil bare gråte, sier Sharapova til Eurosport.

  Møter Serena


  Hun er den nest yngst Wimbledon-finalisten noensinne. Bare Martina Hingis var yngre med sine 16 år i 1997. Og Sharapova er den første russiske finalisten siden 1974. Etter å ha vunnet den siste ballen ble hun stående ved linja og se forundret ut, før seieren gikk opp for henne, og hun slengte publikum sine sedvanlige kyss.

  I finalen i morgen vil hun få sin tøffeste test noensinne. En heltent Serena Williams slo Amelie Mauresmo i den andre semifinalen. Kampen endte 6- 7, 7- 5, 6- 4.

  Lærte i Florida


  Men det er Sharapova alle snakker om. Hun vokste opp i dårlige kår i Sibir, men lærte sin tennis i USA. Hennes trener, italieneren Nick Bolletieri er mannen som sto bak André Agassi og Boris Becker. Nå bor og trener hun i Florida.

  Men verden vil få se henne like mye utenfor tennisbanen som på. Hun har startet sin modellkarriere, og vil ifølge The Independent pryde forsiden av italienske Vogue i august. Om sitt fantastiske comeback sier hun bare:

  -  Jeg trodde bare på meg selv, og klarte å snu det.

LYKKELIG: 17-årige Maria Shaparova trodde ikke det var sant da hun var klar for finalen. - Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg vil bare gråte, sier Sharapova.