MATCHVINNER:  Argentinas Angel Di Maria scoret kampens eneste mål, helt på slutten av andre ekstraomgang. Foto: Nelson Almeida / AFP / NTB Scanpix
MATCHVINNER: Argentinas Angel Di Maria scoret kampens eneste mål, helt på slutten av andre ekstraomgang. Foto: Nelson Almeida / AFP / NTB ScanpixVis mer

Maria, Maria, Maria!

Sendte Argentina til kvartfinalen.

• Argentina - Sveits 1-0 etter ekstraomganger

SAO PAULO (Dagbladet): Sveits var en god trekning for Argentina i åttendedelsfinalen. 90 minutter skulle spilles, Argentina skulle bare gjøre jobben sin - og vips så var de i kvartfinalen.

Så enkelt var det ikke.

Lagene var like langt - og målløse - etter 90 minutter. Det måtte ekstraomganger til. Der avgjorde Angel Di Maria rett før slutt.

Forarbeidet fra Lionel Messi var nydelig. Akkurat da Argentina trengte ham som mest, sto Messi fram. Sveits hadde en kjempemulighet helt til slutt, men lyktes ikke.

Dermed er Argentina i kvartfinalen for tredje gang på rad. Der møter de vinneren av Belgia og USA seinere i kveld.

- Seieren var mer enn fortjent. Vi satte våre liv og sjel i dette. Vi prøvde hele tiden å spille vårt spill, og vi gjorde kun én feil i første omgang som ga dem en én-til-én-situasjon med keeper, sa Di María etter kampen, ifølge NTB.

- Fotball er brutalt. Dessverre hadde vi ikke nok styrke mot slutten. En liten feil avgjorde, men det er fotballens natur, sa Sveits' assistenttrener Michel Pont.

Favoritt På forhånd pekte alt i retning av Argentina. De hadde gått ubeseiret gjennom gruppespillet. Og du kunne se det på de argentinske supporterne: De kom til Arena Corinthinas stinne av selvtillit.

På en plakat hadde noen supportere satt sammen tre bilder av Daniel Pasarella, Diego Maradona og Lionel Messi. De to førstnevnte plukket opp sine VM-pokaler i henholdsvis 1978 og 1986. «Nå er det Messi sin tur», mente supporterne.

Men kampen åpnet tamt. Størst temperatur var det faktisk da Pelé ble vist på storskjerm. Dette falt ikke i god jord hos de argentinske supporterne, som begynte å pipe. Deres favoritt er naturligvis Maradona.

Misfornøyd Ute på banen våknet Messi først etter 18 minutter. Men et lite raid ute på høyrekanten endte i ingenting. Noen minutter seinere uttrykte han misnøye med den svenske dommeren Jonas Eriksson, i en situasjon der nummer 10 mente at han skulle hatt frispark.

Du følte Argentina var inne i en god periode nå, men samtidig kom Sveits mer og mer. De hadde to gode sjanser i første omgang. Ikke minst var den til Josip Drmic stor. Argentina klarerte horribelt, hvilket gjorde at Nürnberg-spiller Drmic kom alene med keeper.

Men det som skulle bli en elegant lobb over Sergio Romero, endte i fiasko. 0-0 til pause.

Ble stille De argentinske supporterne har vært blant de bedre i VM. Etter hvert som kampen skred fram på Arena Corinthians ble de imidlertid mer og mer stille. Begynte det å spre seg en usikkerhet?

Laget kom til kvartfinalen både i 2006 og 2010. De skulle vel ikke ryke ut nå?

Kameramennene gjorde uansett «jobben sin» i pausen og zoomet inn et par argentinske skjønnheter, som i alle fall ikke hadde tenkt seg hjem.

Sveitserne signaliserte tydelig at de ville være med på festen også i andre omgang. Argentina hadde ballen mest, men Sveits kom også til gode muligheter.

Visse problemer Da drøye timen var gått var kampbildet slikt: Argentina hadde festet grepet.

Messi presenterte seg etter 67 minutter. Et skudd utenfor 16-meteren strøk over tverrliggeren. 20 minutter igjen. 0-0. Det luktet ekstraomganger blant 63.255 tilskuere på Arena Corinthians.

Selv ikke Messis skudd 13 minutter før slutt ville inn. Argentina hadde fullstendig grep om kampen i sluttfasen. Men det endte med ekstraomganger.

Og historien kjenner vi.

Først Messi, så Di Maria. Argentina er lettet.