Marianne fikk det første kysset

Mens hele Stabæk ventet inne i garderoben, var helten Mads Jørgesen ute for å gi kjæresten Marianne en skikkelig seiersklem.

- Utrolig deilig, stråler tomålsscorer Mads Jørgensen etter å ha sikret Stabæks første seier på snart 180 dager i går kveld.

Den første som fikk gratulere Stabæks nye helt med en skikkelig klem og et saftig kyss, var danske Marianne.

- Vi har funnet oss veldig godt til rette her Norge, begge to, smiler den danske midtbanesjefen etter årets første Stabækseier.

Mads Jørgensen kom til Stabæk i vår for å ta over sjefsrollen etter Martin Andresen. I går brukte den sympatiske dansken, med fortid i storklubben Brøndby, nøyaktig tre minutter på å presentere seg. Da blokkerte han en pasning fra Marco Reda ut mot høyreback Robbi Russell.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Stabæk- Sogndal 3- 1 (2- 1). Mål: 1- 0 Mads Jørgensen (3), 2- 0 Jørgensen (7), 2- 1 Kim Rune Hellesund (26), 3- 1 Thomas Finstad (90). Dommer: Stig Rune Krokdal. Gult kort: Christian Holter, Stabæk, Raoul Kouakou, Kim Rune Hellesund, Robbie Russell, Marco Reda, Sogndal. Rødt kort: Raoul Kouakou (86), Sogndal. Tilskuere: 3902.

- Det var bare å sette full fart på, sier dansken som fosset fra Kurt Heggestad og satte ballen under Terje Skjeldestad og inn borte ved stolperota.

Kanonfrispark

Tre minutter etter var følelsen enda et hakk bedre. Mads Jørgensen ble selv felt, 17-18 meter fra mål.

Han la ballen til rette, tok seg god tid og klinket 2-0 i krysset bak Terje Skjeldestad. Knallhardt.

- Moro det, selvsagt , å få drømmetreff i første hjemmekamp, sier Stabæks nye frisparkekspert.

Han har ikke levert veldig mange perler av dette slaget, men har ingentingimot å få frisparkjobben permanent.

- Jeg visste hvor viktig det var for oss på vinne denne kampen. Det viktigste er at vi vinner, men for min egen del var det greit å få nettkjenning, selvsagt, sier den danske dynamittgutten.

Martin hvem?

- Var det godt på gi svar på tiltale så raskt etter alt maset om Martin

Andresen?

- Jeg vet ikke hvem Martin Andresen er. Men selvsagt har jeg hørt om han.

Og jeg vet at han har vært god her på Nadderud. Men det er alt. Dette maset har ikke betydd så mye for meg. Nå betyr det ingenting. Jeg er bare opptatt av gjøre en så god jobb for Stabæk som mulig, sier matchvinneren.

Han legger til at hans erfaring fra storklubben Brøndby gjør at han har ballast nok til å takle både press og forventninger.

- Det er en del av gamet, sier Jørgensen, som har funnet seg godt til rette i Oslo sammen med sin dan skje samboer Marianne.

- Vi er blitt tatt imot på aller beste måte, sier Stabæks nye midtbanesjef og gir kjæresten en ny klem.

Trener Gautre Larsen er sjeleglad for poengene og for at Mads traff som han gjorde i første forsøk.

- Alt maset om Marttin må ha tatt på han, selv om han ikke innrømmer det. Denne seieren var gull verdt for oss. Det er mye som vil løsne nå, sier Stabæk-treneren etter sin første seier i 2004.

GODGUTTEN: Den første som fikk gratulere Stabæks nye helt, Mads Jørgensen, med en skikkelig klem og et saftig kyss var danske Marianne.