Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marielle (22) vant sin første VM-kamp i kickboksing - med brukket tå

Flere norske imponerte i VM.

VANT MED BRUKKET TÅ: Marielle Kongsvold vant sin første VM-kamp i kickboksing i dag, med brukket tå. Foto: Rolv Mallaug
VANT MED BRUKKET TÅ: Marielle Kongsvold vant sin første VM-kamp i kickboksing i dag, med brukket tå. Foto: Rolv Mallaug Vis mer

Marielle Kongsvold (- 60 kg) vant kveldens 8-delsfinale mot Elena Zinaic fra Kroatia i VM i kickboksing i Tyrkia.

Det var hennes aller første VM-kamp, og hun gikk kampen med brukket tå.

- Jeg brakk den for tre uker siden, og fikk beskjed om at jeg ikke skulle gå kamp før etter åtte uker. Men jeg skal prøve, og bite smerten i meg så godt det lar seg gjøre, sa Marielle Kongsvold til Nordlys.no før kampen.

- Utrolig rart og uvant å konkurrere igjen- MEN fantastisk gøy!, skriver Kongsvold på sin blogg etter at hun vant kveldens kamp.

 - Elena var en utøver som brukte mye bein (som jeg fryktet), og jeg måtte hele tiden passe på å ikke ligge på hennes avstand. Det ble en kamp med mye boksing fra min side. Tåen er fremdeles ikke på topp, så den prøver jeg å spare så godt det lar seg gjøre, fortsetter hun.
I morgen skal Kongsvold gå kvartfinale mot slovakiske Lucia Cmarova.

Norge har med 17 deltakere til VM, og flere andre imponerte på åpningsdagen.

Null respekt Fullkontaktutøveren Milton Barrios opptrådte helt uten respekt for canadieren Brandon Leaman i sin kvartfinale fredag kveld. Det ble et fyrverkeri av en kamp der dommerne var samstemte og ga nordmannen 3-0-seier.

Flere ganger traff Barrios med spark til Leamans hode og tunge slag mot canadierens kropp. Han møter russeren Sergej Lipinetc i semifinalen.

Også i åttedelsfinalen ble det 3-0-seier til Barrios, da over franske Gerard Michael.

Engeset går for gull I pointfight (50 kg) møtte Engeset canadiske Victoria Marcotte i åttedelsfinalen og vant 17-7. Da ble kampen stoppet fordi den norske jenta ledet med ti poeng. Senere tirsdag ble det nok en knusende seier. Engeset slo Jevgenia Poletova 11-1 i kvartfinalen.

- Nå er jeg bare veldig, veldig fornøyd. Dette hadde jeg ikke regnet med i det hele tatt. Å vinne 11-1 er noe som kan skje i innledende runde, men jeg hadde ikke ventet å klare det i en kvartfinale i VM, sa hun til Nettavisen.

Engeset håper å gå helt til topps i mesterskapet som går i tyrkiske Antalya. Det er det største kickbokser-VM noensinne med over 1000 utøvere fra 61 nasjoner.

Sterk Næss-åpning For fullkontaktutøveren (-60 kg) Thea Therese Næss ble den innledende kampen en perfekt oppkjøring til resten av mesterskapet i Antalya. Hun var overlegen i møtet med irske Jaide Gibbons.

- De to har møtt hverandre tidligere i år og har god kjennskap til hverandre både teknisk og taktisk. Thea er mest rutinert, og det kom tydelig fram gjennom hele kampen. Jeg tror ikke det var spesielt hyggelig å være motstanderen til Thea i dag, sa landslagstrener Daimi Akin.

Næss' neste motstander blir Natascha Bauer fra Tyskland.

Brødreskift videre Også Drammens Erik Brødreskift (inntil 89 kg) er videre i mesterskapet etter å ha slått østerrikeren Wolfgang Holztrattner. Det ble en klar 12-6 seier etter at Brødreskift hadde fått opp farten i den andre runden. Nå blir tyrkiske Isa Kocak motstander i neste kamp.

Også Madelen Søfteland i 65 kg lettkontakt van sin åpningskamper. For Søfteland venter Adriana Tricoci fra Italia i neste runde.

De siste finalene går 8. desember.

Dagbladet/ NTB