Marion Bartoli feide Sabine Lisicki av Wimbledon-banen

Vant sin første Grand Slam-turnering.

 FØRSTE:  Franske Marion Bartoli feide finalemotstanderen i Wimbledon av banen, og vant med det sin første Grand Slam-turnering. Foto: EPA / KERIM OKTEN / NTB Scanpix
FØRSTE: Franske Marion Bartoli feide finalemotstanderen i Wimbledon av banen, og vant med det sin første Grand Slam-turnering. Foto: EPA / KERIM OKTEN / NTB ScanpixVis mer

28 år gamle Marion Bartoli feide tyske Sabine Lisicki av banen da hun vant kvinnenes finale i Wimbledon-turneringen lørdag med settsifrene 6-1, 6-4.

Den franske jenta eide kampen fra start.

Lisicki virket usikker og tafatt, og lite gikk hennes vei. Bortsett i det første gamet, som hun vant.

Bartoli hadde tre matchballer på stillingen 5-1 i det andre settet, men da avverget den tyske jenta. Da neste matchballsjanse bød seg på stillingen 6-4, var det over.

- Helt ærlig så kan jeg bare ikke tro det. Jeg har drømt om dette øyeblikket siden jeg var en liten jente. Jeg er bare så glad over endelig å holde dette trofeet, sa en tydelig rørt Bartoli. 28-åringen er den femte eldste kvinnen som vinner en Grand Slam-turnering i tennis for første gang.

Fort gjort Bartoli var i sin annen Wimbledon-finale. I 2007 tapte hun for Venus Williams, som røk ut overraskende tidlig årets turnering.

Det gjorde en rekke andre storkanoner også. Bartoli, seedet som nummer 15, tapte ikke et eneste sett på vei mot tittelen.

Én time og 21 minutter tok det før Lisicki var spilt av banen i søndagens finale.

- Jeg ble overrumplet av hele situasjonen, men jeg må gi ros til Marion. Hun taklet det perfekt. Hun har vært lenge på WTA-touren og fortjente dette. Jeg elsker fortsatt denne turneringen og håper jeg får en ny finalesjanse, sa den 23.-seedede tyskeren.

Nervøs Lisicki Den franske vinneren er den første siden Venus Williams i 2007 til å vinne uten å være seedet blant de ti beste. Forrige franske Grand Slam-seier kom på London-gresset ved Amelie Mauresmo i 2006.

Sabine Lisicki var i sin første Grand Slam-finale noensinne. Hun virket langt mer nervøs enn da hun storspilte og slo ut Serena Williams tidligere i turneringen.

Søndag er det finale for mennene mellom serbiske Novak Djokovic og briten Andy Murray.

(NTB)