Marion gikk inn til norsk VM-gull

Juniorjentene vant skiskytterstafett.

Marion Rønning Huber holdt hodet kaldt og fikk ned den siste blinken med det siste skuddet på aller siste skyting i Kontiolaht.

Dermed ble det norsk skiskyttergull til kvinnene i juniorklassen i dag.

- Det ble en virkelig thriller på siste skyting. Da var det tre lag som kjempet side om side. Ved siden av Norge var også Russland og Ukraina med i kampen, men vi fikk ned den siste blinken på det aller siste skuddet, og den ledelsen Marion Rønning Huber fikk med seg ut fra siste skyting, holdt hun til mål, forklarte landslagstrener Arnstein Mykland til NTB etter gulløpet.

Ved siden av Marion Rønning Huber gikk Thekla Brun-Lie første etappe på det norske laget, mens Hilde Fenne tok seg av den andre etappen.

De slo sølvvinner Italia med 16,6 sekunder på den 3 x 6 kilometer lange stafetten. Bronsen gikk til Ukraina, som var 24 sekunder bak den norske trioen i mål.

- Jeg vet ikke om jeg kan si at dette var ventet, for vi hadde ikke analysert styrken til de andre lagene før start. Vi var mest opptatt av å snakke om de arbeidsoppgavene våre jenter skulle gjøre. Eventuelle gullsjanser hadde vi ikke snakket om, men det holdt, slo Mykland fast.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sterk annen etappe Det var en svært jevn og tett stafett kvinnene gikk i finske Kontiolahti torsdag, og i store deler av rennet var det åtte til ti lag som var med og kjempet i teten. Til slutt sto kampen mellom fire lag, for italienerne kom sterkt på slutten, og klarte faktisk å passere Russland og Ukraina.

- Stafetten var underholdende og veldig spennende. Det var jevnt og tett hele tiden, og det er det sjelden vi opplever på juniorsiden, mente den norske treneren.

Hilde Fenne gikk en sterk annen etappe og skaffet Norge et stort forsprang før Marion Rønning Huber fikk slaget på skulderen for å starte på ankeretappen, men om Fennes innsats var avgjørende, ville ikke Mykland si noe om.

- Herlig å vinne gull, selv om jeg ble veldig stiv mot slutten, sa Thekla Brun-Lie, som måtte slippe teten på den siste av sine tre runder på første etappe.

Ikke optimalt - Ingen av jentene gikk optimale løp, men de gikk jevnt sterkt. Noen var sterke på standplass, men andre, som Hilde Fenne, gikk veldig fort i sporet. Jeg vil vel si at våre jenter gikk solide etapper, sa Mykland.

- Jeg bare kjørte på og hadde bra fokus på skytingen. Jeg klarte det jeg skulle gjøre, og det var fantastisk moro å gå i dag, sa Hilde Fenne, som var 43 sekunder bak teten ut fra start, men som gikk Norge rett til teten.

- Jeg var nervøs hele tiden og ristet litt på siste skyting, for da var jeg sliten også. Men jeg fikk ned den siste blinken og holdt til mål. Dette var bare kjempegøy, slo Marion Rønning Huber fast etter at hun hadde gått i mål som gullvinner.

Og nå blir det skikkelig norsk feiring i Kontiolahti, for den første gullmedaljen i årets junior-VM må markeres på en skikkelig måte.

- Det er festmiddag for alle deltakerne her i Finland i kveld, og den skal vi selvsagt være med på. Nå får vi jo ekstra grunn til å markere dagen. Dessuten blir det selvsagt bløtkake, for det er tradisjon ved slike anledninger, slo Anstein Mykland fast overfor NTB.

(NTB)