Marion Jones fikk dop-straffen

Også lagvenninnene mister medaljene.

Marion Jones er utestengt i to år etter dopingtilståelsene hennes tidligere i sommer, melder Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

I tillegg til utestengelsen er Jones også disket fra alle konkurranser hun deltok ifra og med 1. september 2000. Resultatene hun oppnådde i disse konkurransene er også erklært ugyldige av IAAF.

Men det er ikke bare individuelt Jones får sine resultater strøket. De stafettene hun deltok i er heller ikke godkjent. Det betyr at hun er pålagt å levere tilbake alle medaljer og premier hun har mottatt siden 1. september 2000.

IAAF pålegger også Marion Jones å tilbakebetale de pengepremiene hun har vunnet i de konkurransene som forbudet gjelder.

Dermed er de amerikanske lagene på 4 x 100 meter og 4 x 400 meter i OL i Sydney disket en gang for alle. Marion Jones deltok på begge lagene, men i og med at hun har innrømmet doping, blir også lagvenninnene hennes rammet.

(NTB)

DISKET: Marion Jones fikk straffen for sitt dopingmisbruk i dag. Også alle stafettmedaljene må leveres tilbake. Foto: LIONEL CIRONNEAU /AP
DISKET: Marion Jones fikk straffen for sitt dopingmisbruk i dag. Også alle stafettmedaljene må leveres tilbake. Foto: LIONEL CIRONNEAU /AP Vis mer