Marion Jones fikk kosttilskudd fra BALCO

Friidrettsstjernen Marion Jones medga onsdag at hun har fått et kosttilskudd fra «dopinglaboratoriet» BALCO, men hun benekter å ha brukt noe ulovlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse hun hadde innkalt til sa hun først at hun aldri har brukt noen av BALCOs produkter, men rett etter måtte hun korrigere seg selv.

- Jeg fikk ZMA (et sinkholdig kosttilskudd) fra BALCO i tiden 1999 til 2001. Jeg bruker det fortsatt, men får det fra andre, sa hun.

Etterforskere har funnet dokumenter som knytter Jones til BALCO, men de har ikke greid å påvise at hun har fått ulovlige midler derfra. ZMA er et lovlig kosttilskudd.

Jones innkalte til pressekonferansen for å kreve en offentlig høring om eventuelle dopinganklager mot henne.

Hun har fått et brev fra USAs antidopingbyrå (USADA) som ber om mer informasjon etter at hennes advokater møtte USADA-representanter for å diskutere informasjon som er kommet fram i etterforskningen av BALCO-laboratoriet i California.

- Jeg vil svare på spørsmål i et offentlig forum som er åpent slik at hele verden kan se, høre og evaluere. Da vil jeg besvare USADAs spørsmål for tredje gang, men på det nåværende tidspunkt vil jeg ikke besvare dem bak lukkede dører, sa Jones på en pressekonferanse onsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer