Marion Jones hos Oprah

- Jeg dopet meg ikke bevisst.

I sitt første intervju etter fengselsoppholdet hevdet Marion Jones at hun aldri var klar over at hun fikk ulovlige dopingmidler.

Jones var for noen år siden verdens mest suksessrike kvinnelige sprinter, og hun vant fem medaljer i Sydney-OL. De tre gullene og to bronsene er nå tatt fra henne på grunn av doping, og hun har sonet seks måneders fengselsstraff for å ha løyet for myndighetene.

- Jeg brukte aldri prestasjonsfremmende midler med viten og vilje. Jeg trodde ikke jeg fikk annet enn lovlige vitaminer og kosttilskudd, hevdet hun i samtale med talkshowvertinnen Oprah Winfrey.

Joes sa at hun aldri kommer til å konkurrere igjen, men hevdet at hun mener hun kunne vunnet de fem medaljene uten ulovlige midler.

- Jeg kommer ikke til å løpe igjen. Jeg har lagt opp, men det er med vemod, for jeg elsker å konkurrere, sa hun.

Jones fortalte om det skjebnesvangre øyeblikket da hun bestemte seg for å lyve til etterforskerne som konfronterte henne med bruk av stoffet THG.

- Jeg visste at jeg hadde brukt det. Jeg bestemte meg for å lyve, for å prøve å skjule det. Jeg er lei for at jeg ikke tok litt tid til å tenke meg om og snakke med advokatene mine, sa hun. Jones bedyrer at hun ikke visste stoffet var ulovlig da det ble gitt til henne.

- Noen ganger følte jeg meg sterkere da jeg brukte stoffet, men det meste av min suksess kom av hard trening og talent. Helt fra jeg var liten visste jeg at jeg hadde noe andre ikke hadde, sa hun.

GJESTET OPRAH: Marion Jones hevder hun aldri visste at THG var ulovlig da hun brukte det, og mener hun kunne vunnet like mye uten doping. Foto: AP/ HAROP PRODUCTIONS, GEORGE BURNS
GJESTET OPRAH: Marion Jones hevder hun aldri visste at THG var ulovlig da hun brukte det, og mener hun kunne vunnet like mye uten doping. Foto: AP/ HAROP PRODUCTIONS, GEORGE BURNS Vis mer

(©NTB)

Marion Jones hos Oprah