Marion Jones passerte løgndetektortest

Nye veier i dopingtesting.

Ifølge advokaten til sprintesset Marion Jones har hun tatt en løgndetektortest som viser at hun aldri har dopet seg.

Jones tok testen etter et privat initiativ, og den skal ha vist at hun aldri har tatt noe ulovlig stoff som har fremmet hennes prestasjoner.

- De har mer enn god nok grunner til å droppe denne saken, sa advokaten Joe Burton på en telefonpressekonferanse. Burtons «de» er USAs antidopingbyrå (USADA) som etterforsker hvorvidt Jones er blant dem som har dopet seg i regi av BALCO-laboratoriet.

Han sier at testen ble gjennomført på kontoret hans i San Francisco.

Den triple OL-mesteren fikk to spørsmål: Har du personlig brukt prestasjonsfremmende stoffer? Lyver du nå om eventuelt bruk av prestasjonsfremmede stoffer?

Ifølge advokat Burton svarte Jones et klokkerent «nei» på begge spørsmålene uten at det ga utslag på løgndetektoren.

- Hvis det er noen rettferdigheten i denne saken, så burde det vært over nå, hevder Burton.

Direktør Rich Wanninger hos USADA vil ikke kommentere Burtons siste utspill.

- Vi uttaler oss aldri om enkeltsaker. Vi har hele tiden sagt at de som tror de har relevant informasjon relatert til bruk av doping i idretten, gir denne til oss, sa Wanninger.

Nyheten om løgndetektortesten er det foreløpig siste volleyskuddet i det offensive og offentlige dribleraidet som Jones' advokater kjører mot kampanjen igangsatt satt av antidopingmyndighetene i USA.

Lørdag skal Jones konkurrere i Prefontaine, men det er fortsatt uvisst om hun får lov til å delta i OL, selv om det virker usannsynlig at hun ikke stiller der på nåværende tidspunkt.

Onsdag innrømmet Jones at hun i perioden 1999 til 2001 brukte stoffet ZMA (et sinkholdig kosttilskudd) som hun fikk utdelt av folkene bak BALCO. Tidligere har hun benektet dette. ZMA er et lovlig kosttilskudd.

NTB

GJØR ALT FOR OL-START: Marion Jones har bestått en privat løgndetektortest.