Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marion Jones saksøker dopsjefen

Men Conte står på sitt.

Marion Jones vil gå til sak mot Victor Conte etter hans avsløringer, men BALCO-sjef Conte står på sitt og mener Jones er en jukser.

- Verden fortjener å vite sannheten, hele sannheten og ingenting annet, sier Victor Conte. Han påstår å ha sett Marion Jones sette injeksjoner på seg selv med forbudte stoffer som han selv har skaffet henne.

Han retter også pekefingeren mot Jones' ektemann, Tim Montgomerie. Han sier at doping forekommer i all amerikansk idrett, fra olympiske verdensidretter til amerikansk baseball og fotball.

Mens Conte fortsetter å komme med beskyldninger mot, blant andre, Marion Jones, sier sprintstjernen at hun kommer til å gå til sak mot BALCO-sjefen. Hun vil ikke ha det hengende på seg at hun var dopet da hun vant fem olympiske medaljer i Sydney i 2000.

- Victor Contes beskyldninger mot meg er ikke sanne, men sannheten vil komme for en dag i et passende forum, sa Jones via sin advokat fredag. Med det antydet hun at et passende forum vil være en rettssal.

- Kortversjonen er at OL er et stort bedrageri, sier Victor Conte. Han har uttalt seg på amerikansk TV i ABC-programmet 20/20.

- Akkurat som jeg kan fortelle dere at julenissen ikke er virkelig, kan jeg fortelle dere at det ikke er noen virkelige alver eller eventyrfigurer i internasjonal toppidrett heller. OL er et eneste stort bedrageri med korrupsjon, dekkoperasjoner og bruk av forbudte stoffer for å bedre prestasjonene. Derfor slår jeg fast at OL ikke er hva folk tror, sa Victor Conte i TV-programmet.

Allerede før programmet var på lufta, slo Marion Jones til med trusler om å saksøke Conte. Hun har aldri avgitt noen positiv dopingtest og aldri vært formelt siktet for dopingmisbruk, selv om det har vært sterke beskyldninger mot henne det siste halve året.

Nå sier Conte at han skaffet Marion Jones bloddopingen EPO, veksthormoner, insulin og et steroid laget av BALCO-laboratoriet det ikke var mulig å spore før i 2003.

(NTB-AFP)

KAN MISTE MEDALJER:</B> Wada har allerede varslet at Marion Jones står i fare for å miste sin fem OL-medaljer fra Sydney om det viser seg at påstandene har hold.
SÅ JONES DOPE SEG:</B> Victor Conte gikk på landsdekkende amerikansk TV med sine avsløringer om en rekke dopingavsløringer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media