- Marion ødelegger moroa

EDMONTON (Dagbladet): Marion Jones er så overlegen på 100 meter at det er i ferd med å bli kjedelig. I forsøksheatene i går knuste hun all motstand på nytt. - Det er ikke noe moro lenger når hun vinner hvert eneste løp, sier NRK-kommentator Lars Lystad.

På grunn av den manglende spenninga har Marion Jones spilt andrefiolin for de mannlige sprinterne hittil i VM. Marion Jones viste på nytt i går at hun er fullstendig utilnærmelig. Til tross for årets første tjuvstart, løp hun inn til 10.93 i forsøket.

Nærmeste rival, Ekaterini Thanou, fra Hellas klokket inn til 11.12.

Håper på medvind

I kvartfinalen i går kveld løp Marion Jones inn til 10.97. Thanou fikk samme tid, men Jones mener hun har veldig mye mer å gå på.

- Jeg håper vi får medvind i finalen. Da tror jeg det er mulig å løpe 10.70. Kanskje bedre også, sier Marion.

Hun har sjøl årsbeste i verden med 10.83. Tidligere i sesongen virket det som om Thanou, Zhanna Pintusevich-Block fra Ukraina og to- tre andre jenter kunne by henne motstand. Nå er disse jentene langt bak.

- Interessen daler når en utøver blir for suveren. Det samme skjedde med Noureddine Morceli og nå med Hicham El Guerrouj på mellomdistansene, sier Lars Lystad til Dagbladet.

Lystad kommenterer VM-øvelsene fra Edmonton sammen med Karen Marie Ellefsen og ekspertkommentator Steinar Hoen.