Marion Slår tilbake

Stjernesprinteren slår tilbake mot dopingbeskyldningene fra eksmannen C. J. Hunter.

Stjernesprinteren Marion Jones slår tilbake mot dopingbeskyldningene fra eksmannen C. J. Hunter. Jones' advokat kaller den tidligere kulestøteren en løgner.

Avisene San Francisco Chronicle og San Jose Mercury News trykket fredag Hunters beskyldninger, hvor han fortalte at han selv hadde satt injeksjoner på sprintdronningen og at hun hadde brukt prestasjonsfremmende midler.

Det har fått Jones og hennes advokat Joseph Burton til å se rødt, og han har nå kontaktet statsadvokatens kontor.

- Vi mener det er store spørsmål rundt Hunters troverdighet. Han lyver om Jones' bruk av prestasjonsfremmende midler, skrev Burton i et brev til statsadvokaten.

Burton er også forbannet over lekkasje av informasjon fra etterforskningen av BALCO-laboratoriet, som knyttet Jones nærmere til laboratoriet, og at han kun har vært ute etter å ødelegge for Jones etter at ekteskapet gikk i oppløsning.

- Urimelig

Hunters advokater nekter imidlertid for at den tidligere kulestøterens kredibilitet ikke er god nok.

- Den aggressive kritikken mot Hunter er urimelig. Hunter har ingen høne å plukke med noen. Han samarbeidet da han ble konfrontert av føderale etterforskere flere måneder etter BALCO-saken startet, sa advokatene Rusty og Angela DeMent i en uttalelse til San Jose Mercury News.

- Selv om Marion Jones og hennes agenter fortsetter å baktale ham, har Hunter aldri kommentert noe som involverer henne offentlig.

Jones har hele tiden benektet beskyldningene og det amerikanske antidopingbyrået (USADA) har ennå ikke formelt tatt ut noen dopinganklage.

Løgndetektor

Ifølge Burton støtter vitnemålene fra Jones' tidligere trener, Trevor Graham, hennes versjon av saken. Advokaten ber nå statsadvokaten om å kalle inn Hunter til en løgndetektortest angående anklagene hans.

- Vi forventer også at når Hunter stryker på løgndetektortesten sin, som han helt sikkert vil, vil dere tiltale ham til det fulle av loven for hans falske uttalelser, skrev Burton.

En av Jones' andre advokater, Rich Nichols, presenterte et brev fra legen Richard Ferro som har behandlet Jones siden 2001.

- Jeg tror ikke Marion brukte noe slags forbudte prestasjonsfremmende midler, skrev Ferro.

Ferro opplyser imidlertid at han aldri testet Jones for slike dopingmidler og har aldri diskutert det med henne. Hva hans opplysninger er verdt er usikkert ettersom han har jobbet med Jones etter OL i Sydney i 2000 der hun tok fem medaljer, når Hunter mener hun skal ha dopet seg.

- Vi tok kontakt med dr. Ferro fordi alt vi hadde hørt inntil i går var at tidsperioden rundt 2001 var perioden som regjeringen og USADA ser på, sa Nichols.

BALCO-skandalen har rammet amerikansk friidrett hardt. Også verdensrekordholder på 100 meter, Tim Montgomery, er under etterforskning i tillegg til flere andre profilerte utøvere.

Jones har kun kvalifisert seg til lenge under sommerens leker i Aten, men kan også få muligheten til å løpe stafetter.

(NBT)

RASENDE: Marion Jones er rasende på eksmannen, som i går kom med sterke dopinganklager mot henne.