Marion slo Venus i California

Overraskelse i finalen.

VANT OVER ANNENSEEDED: Marion Bartoli (t.v) får gratulasjoner fra Venus Williams etter finaleseieren. Foto: REUTERS/Kim White
VANT OVER ANNENSEEDED: Marion Bartoli (t.v) får gratulasjoner fra Venus Williams etter finaleseieren. Foto: REUTERS/Kim WhiteVis mer

Marion Bartoli satte annenrankede Venus Williams til veggs i WTA-turneringen i Stanford søndag og vant 6-2, 5-7, 6-4 i finalen.

Den franske jenta var åttenderanket i turneringen, men viste ingen respekt for Williams som hadde vært i finalen sju av åtte ganger i denne turneringen tidligere, men hun har ikke deltatt siden 2005.

To ganger har den amerikanske jenta vunnet turneringen i Stanford, men forrige gang var så langt tilbake som i 2002.

Bartoli la om teknikken og taktikken sin før denne sesongen. Hun bruker beina mye mer når hun server, og det gjorde at Williams aldri fikk satt i gang det vanlige spillet sitt i søndagens finale.

- Marion (Bartoli) var rett og slett for god for meg i dag, men jeg synes jeg har spilte en veldig bra turnering her. I finalen var jeg sjanseløs, så det var en fortjent seier til Bartoli, sa Venus Williams etter turneringen på hjemmebane i California.

Det er klart at Marion Bartoli rykker to plasser fram på verdensrankingen etter helgens seier. Det betyr at hun nå er oppe på 12.-plass. (NTB-AP)