Marion snakket kvinnesak

SEVILLA (Dagbladet): Marion Jones (23) var hoppende glad i går, men benyttet anledningen til å snakke kvinnesak da hun ble bedt om kommentar til sitt 100-metergull: - Resultatene viser at vi kvinner kommer for fullt. Nå må dere også skrive mer om kvinnelige utøvere, ikke bare om menn, sa hun etter løpet.

Marion Jones er verdens ubestridte ener innenfor kvinnelig sprint. På 200 meter har hun ikke tapt på fem år, og gårsdagens tid på 10,70 var hun meget godt fornøyd med.

- Jeg hadde litt problemer med å høre startpistolen i kveld også. Men det var verre i går da jeg tjuvstartet. Jeg kunne også vært roligere i selve løpet som føltes litt forstyrrende.

- Likevel klarte jeg 10,70, og det er jeg fornøyd med, sier Marion Jones som satser på å ta fire gullmedaljer - minst - i dette VM. Hun har ennå ikke bestemt seg for om hun skal starte på 400 meter. Det gjør hun heller ikke før etter 200 meter.

Ulike følelser

- Er du gladere for ditt eget gull enn for din manns?

- Det kan jeg ikke si, men det er en totalt forskjellig følelse. Men jeg er så glad på CJs vegne. Han har drømt om dette hele sitt liv, og han har kjempet hardt for å vinne gull helt siden han tok bronse i Athen for tre år siden.

- Jeg synes heller ikke han har fått den anerkjennelse han har fortjent, forteller Marion.

Inderlig glede

Hun satt på tribunen da CJ fikk opp sitt vinnerkast i siste forsøk.

- Jeg var så spent at jeg ikke kan beskrive det med ord. Da han vant, var det en inderlig glede for ham. Det er klart hans gull motiverte meg her i dag, sier verdens raskeste kvinne, som nå må omstille seg til 200 meter og lengdefinale.

Tidene i gårsdagens finale var meget bra. Bare Florence Griffith-Joyner har løpt fortere enn Marion Jones tre ganger, samt en tangering av 10,70. Marions personlige rekord er 10,65, satt for et år siden. Også Inger Miller satte ny pers med 10,79.«Det er klart CJs gull motiverte meg.»