Marions gulldrøm brast

SEVILLA (Dagbladet :på nettet): Marion Jones (23) drøm om fire gull ble ødelagt i lengdegropa i kveld. Med 6,83 meter var hun sjanseløs mot den spanske jenta Niurka Montalvo. Dermed blir det VM-fest i Spania.

Den spanske jenta Niurka Montalvo hoppet seg overraskende inn til gullplass med 7,06 i aller siste omgang. Til sinnsyk jubel sprang Niurka lykkelig rundt på Olympiastadionen i kveld. Mens Marion Jones gikk inn til de ventende journalistene i mixed zone. Skuffet.

- Selvfølgelig vil jeg ha gull i alle øvelsene jeg deltar i. Hvem ville vel ikke hatt det? Derfor setter jeg et sinnsykt press på meg sjøl, men i dag gikk det ikke, forteller Marion.

I dag fikk hun aldri til hoppinga si.

- Nå får jeg sette meg ned og studere hoppinga mi - og terpe teknikk. Bronse er ikke godt nok. Jeg ville vinne fire gull og er skuffet, gjentar 23-åringen.

Men Jones har flere muligheter til å bli Sevilla-VMs store dronning. Allerede i morra starter springer hun 200-meter. Deretter blir det 100-meter-stafetten for USA. I tillegg til at hun kanskje også springer 400-meter-stafetten for amerikanerne:

- Treneren min skal se meg i øynene etter 200-meteren. Kanskje, sa Marion i går. Stiller 23-åringen på 400-meter kan hun fremdeles ha fire gullmedaljer i kofferten når hun reiser hjem.