TOK EN FREKKIS: Heidi Weng ble nummer tre, men tok seg den frihet å teste det øverste trinnet på seierspallen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TOK EN FREKKIS: Heidi Weng ble nummer tre, men tok seg den frihet å teste det øverste trinnet på seierspallen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Marit begynner å bli gammel, og Therese tar jeg

Heidi Weng ypper med lagvenninnene.

HAMAR (Dagbladet): Heidi Weng ble slått med nesten et minutt av Marit Bjørgen og Therese Johaug på dagens 15 km fellesstart med skibytte i NM.

Likevel smilte 21-åringen fra Ytre Enebakk etter å ha tatt bronse, og med god grunn. For nå ligger hun an til å få gå mange distanser i VM. Inkludert stafetten.

Landslagstrener Egil Kristiansen mener til og med at Weng kan være en medaljekandidat i individuelle renn.

Og Weng har ingen planer om å reise til Val di Fiemme med overdreven respekt for konkurrentene. Ei heller for sine mer meritterte lagvenninner.

- Hadde slått dem Etter at Bjørgen bare så vidt klarte å slå Johaug i spurten i dag, fastslo Weng at hun ville tatt begge i en spurt.

- Ja, selvfølgelig hadde jeg det. Marit begynner å bli gammel og Therese, henne tar jeg, sier Weng med et bredt glis som avslører at uttalelsen er humoristisk.

Mer alvorlig sier hun:

- Therese er blit kjempegod i spurt. I sprint har jeg en god spurt, men det er litt annerledes når man er stiv i et distanserenn. Men jeg tror jeg hadde slått dem.

Vil gå mye Skal man vinne en spurt, må imidlertid være med i teten. Det hadde ikke Weng sjans til i dag. Men det har hun ambisjoner om å klare i VM.

- Selvfølgelig har jeg lyst til å prestere i VM. Jeg har lyst til å gå så mange løp som mulig, akkurat som alle andre. Og hvis jeg blir tatt ut til stafetten, er jeg klar, fastslår hun.

Men akkurat nå gleder Weng seg aller mest til ei rolig uke hjemme, etter å ha avsluttet NM-uka med morgendagens stafett.

Sliten - Jeg er litt sliten av skirenn og harde økter. Det har vært mye i det siste, mye reising, så jeg gleder meg til å ha ei hel uke hjemme der jeg bare skal slappe av og kose meg, sier stortalentet.

Etter en uke hjemme, reiser Weng til Seiser Alm på høydesamling sammen med nettopp Marit Bjørgen og Therese Johaug.

FRAMTIDSHÅP: Heidi Weng sammenliknes allerede med Marit Bjørgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FRAMTIDSHÅP: Heidi Weng sammenliknes allerede med Marit Bjørgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer