Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Bjørgen ble ikke dopingtestet på sju måneder

Vil gjerne testes oftere.

SJU MÅNEDER: Marit Bjørgens dopingtest under høydesamlingen i Val Senales var hennes første på sju måneder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SJU MÅNEDER: Marit Bjørgens dopingtest under høydesamlingen i Val Senales var hennes første på sju måneder. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Bjørgens dopingtest under høydesamlingen i Val Senales var hennes første på sju måneder, skriver VG.

Det opplyser skidronningen selv til avisen. Bjørgen sto over forrige sesong etter at hun ble mamma.

- Jeg ble testet i vinter en gang, tror jeg. Det var i mars. Jeg ble testet én gang mens jeg var gravid, sier 36-åringen og svarer dette på spørsmål om hva hun tenker om det:

- For min del så har jeg vært i en helt annen situasjon. Det har vært Antidoping Norge og FIS (Det internasjonale skiforbundet) som har tatt de to testene. Det har vært et sommer-OL, så jeg tipper at da har man kanskje mer fokus på det i en sånn periode. Det har vært tilfeldig testing før og.

Bjørgen er for tiden i Italia med langrennslandslaget. Det er her hun er blitt dopingtestet for første gang siden mars. Hun kan godt tenke seg å bli testet hyppigere.

- Ja, så ofte som mulig, sier hun.

Nylig ble det kjent at Therese Johaug ikke hadde blitt testet for doping på 129 dager. Da hun avla den positive prøven på stoffet clostebol 16. september, var det hennes første test på over fire måneder.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!