Johaug gjør come back i verdenscupen i Finland

Marit Bjørgen fikk rett: Finland har snudd i synet på Johaug

Det skulle bare mangle. Therese er faktisk aldri blitt dømt for å dope seg.

SLETT INGEN DOPER: Therese Johaug har sonet for brudd på dopingreglene; ikke fordi hun er en doper. Om vi ikke klarer å erkjenne den forskjellen, ødelegger vi kampen mot doping. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLETT INGEN DOPER: Therese Johaug har sonet for brudd på dopingreglene; ikke fordi hun er en doper. Om vi ikke klarer å erkjenne den forskjellen, ødelegger vi kampen mot doping. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

THERESE JOHAUG tror hun får høre det akkurat like urettferdig som i dagens Expressen når hun denne helgen går langrenn igjen i Finland etter å ha sonet dopingutestengelsen sin:

- Jeg er veldig forberedt på alt, sa hun før hun ankom Ruka i går.

En som har opplevd at merkeklærne hennes brennkvikt ble ryddet ut av finske sportsbutikker fordi kundene var rasende, kan ikke si noe annet.

Likevel tror jeg ikke denne Ruka-turen blir særlig dramatisk for Therese på tross av at en lokal journalist har advart om faren for pipekonsert. Etter å ha fått tenkt seg om, skjønner nok finnene flest forskjellen på rett og galt.

Denne saken virker mer og mer ferdig snakka.

I hvert fall om vi alle klarer å erkjenne hva som egentlig er doping.

EN tydelig reflektert Therese Johaug har de siste månedene hjulpet til med det. I intervju etter intervju har hun understreket at dette først og fremst har vært hennes egen sak. Legen som ved en feil ga henne den anabole leppesalven, står ikke lenger igjen som hovedpersonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer