Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Bjørgen fikk sin revansje på Beitostølen

Knuste Johaug på ti kilometer fri.

REVANSJE: Marit Bjørgen måtte nøye seg med andreplass i går, i dag gikk hun helt til topps på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
REVANSJE: Marit Bjørgen måtte nøye seg med andreplass i går, i dag gikk hun helt til topps på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Therese Johaug greide ikke å gjenta bedriften fra i går - og måtte i dag se seg slått av Marit Bjørgen på 10 kilometer fristil.

Johaug åpnet sesongen i går med å vinne ti kilometer i klassisk stil med hele 24,7 sekunder foran Bjørgen, men i dag viste skidronninga fra Rognes at hun også er i god form foran verdenscupåpninga i finske Ruka neste helg.

I mål endte Marit Bjørgen 19,7 sekunder foran Therese Johaug på andreplass. Heidi Weng gjorde som i går, og tok tredjeplassen.

- Kan snu fort - Det var artig å få det til og kjenne at det funket bra. Det er ikke tvil om at det fløt mye bedre for meg på denne ti kilometeren i fri teknikk enn hva som var tilfelle fredag. Nå følte jeg at jeg fikk brukt bra med kraft, sier den fornøyde vinneren til NRK etter løpet.

Therse Johaug forklarer at hun ikke hadde dagen - slik som i går.

- Når man virkelig har dagen som jeg hadde i går, så kan man gå og gå uten å bli stiv, men i dag måtte jeg jobbe mer. Men totalt sett var det et bra løp jeg gjorde i dag og, sier 26-åringen til NRK.

- Det kan snu fort, i går var jeg 24 sekunder foran, i dag var hun 19 sekunder foran. Men det kan ha med dagsform og ski og andre ting å gjøre.

Åpnet sterkt Ingvild Flugstad Østberg, som ikke gikk i går, viste god form og ledet ved to kilometersmerket til Therese Johaug kom forbi. Johaug tok ledelsen med 4,4 sekunder. Tempoet til Gjøvik-jenta ble lavere utover i løpet, og i mål gikk 24-åringen inn til en knapp ledelse på 0,3 sekunder foran Claudia Nystad. Flugstad Østberg endte til slutt på en femteplass, og Nystad sjetteplass.

Marit Bjørgen startet 30 sekunder bak Johaug, og allerede ved to kilometer var Rognes-jenta 7,7 sekunder foran Johaug.

En annen løper som gikk fort i dag var Martine Ek Hagen, som tok ledelsen da hun passerte sekskilometersmerket. Tiden ble slått med 8,4 sekunder da Heidi Weng kom forbi samme målingsmerke.

Økte utover løpet Therese Johaug var 13 sekunder foran Weng igjen ved seks kilometer, mens Marit Bjørgen økte fra to kilometersmerket og var hele 11,5 sekunder foran Johaug ved seks kilometer.

Martine Ek Hagen gikk i mål 24 sekunder foran Ingvild Flugstad Østberg, og endte til slutt på en fjerdeplass.

- Jeg er fornøyd jeg. De tre foran meg er jo i verdenstoppen. Jeg synes jeg gikk bra på ski i dag, og jeg greide å pushe litt mer enn i går, sier Ek Hagen etter løpet.

To av navnene fra fjorårets topp-fem-liste manglet på Beitostølen i dag. Vibeke Skofterud, som ble nummer fem på distansen i fjor, ga tidligere i november beskjed om at hun dropper alle konkurranser denne sesongen. Nummer tre fra i fjor, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, valgte å ikke gå i dag etter en svært tung opplevelse i løypa i går.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media